bener

Ordinarijat Gospićko-senjske biskupije

Biskup Zdenko Križić podijelio sakrament svet potvrde u HKM Nersingen

ulm nersingen(Nersingen, 24.6.2017.) - Župljani Hrvatske katoličke misije Nersingen u SR Njemačkoj u pokrajini Bayern na dan svojega zaštitnika sv. Ivana Krstitelja imali su više razloga za slavlje: slavili su svog patrona, sv. Ivana Krstitelja, i 30 godina od osnutka Hrvatske katoličke misije.
Svečanost je uveličao naš biskup Zdenko Križić podijelivši na svečanoj svetoj misi u punoj crkvi sv. Ulricha sakrament Potvrde za 26 krizmanika- 16 krizmanika iz Hrvatske katoličke misije Nersingen i 10 krizmanika iz Hrvatske katoličke zajednice Sveti Josip, Ulm.

Riječi pozdrava i zahvale biskupu uputio je voditelj Hrvatske katoličke misije Nersingen, dr. fra Ivan Leutar, kojem je povjerena skrb za Hrvate katolike u ovom i još 4 dekanata, a koncelebrirali su i voditelj Hrvatske katoličke zajednice Sveti Josip Ulm, vlč. Ilija Krištić, te vlč. Anto Marić iz Wullenstettena.
Misno slavlje svojim sviranjem i pjevanjem uljepšala je gđa Marijana Zovko iz crkvenog zbora Hrvatske katoličke zajednice sv. Josipa.

Na kraju proslave uslijedilo je zajedničko fotografiranje krizmanika, a radost susreta i zajedništva župljani i gosti odnijeli su u svoje domove gdje se slavlje nastavilo.

ulm nersingen 2

Tags: sveta potvrda, krizma, Hrvatska katolička misija, Ulm, Nersingen

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice