bener

Ordinarijat Gospićko-senjske biskupije

Biskup Križić pohodio župu Gornji Kosinj

gornji kosinj(Gospić, 25.2.2018.) - Gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić pohodio je 25. veljače 2018. župu sv. Antuna Padovanskog u Gornjem Kosinju, gdje je u župnoj crkvi, u koncelebraciji s mjesnim župnikom vlč. Perom Jurčevićem i biskupovim tajnikom i kancelarom vlč. Mišelom Grgurićem, predvodio svečano misno slavlje.

U svojoj propovijedi biskup je istaknuo važnost patnje u životu vjernika. „Naša povijest ponekad može biti slavna, a današnjica teška. Ne smijemo se bojati.Veoma je važno u životu Bogu zahvaljivati. Kao da nam Bog još radosnije pomaže kada smo mi zahvalna srca, kada mu znamo zahvaliti za svoj život, kada mu znamo zahvaliti za sve što od njega primamo. Petar u današnjem Evanđelju ne želi da prestane trenutak kada se Isus preobrazio. Petar vidi Isusovo slavno lice, ali neće primjetiti Isusovo lice dok se molio u Getsemaniju. Na Taboru je uz Gospodina, a u trenutku Isusove muke doći će i do toga da će ga zanijekati, reći da ga ne poznaje. Isus nam poručuje „Ne bojte se“. Ta riječ se u Svetom Pismu spominje 365 puta. Možemo slobodno reći za svaki dan u godini Bog na poručuje da se ne bojimo jer on je uz nas“ poručio je biskup Križić okupljenim vjernicima.

Na kraju svete mise župnik vlč. Pero Jurčević zahvalio se biskupu na pastirskom pohodu, na upućenoj riječi ohrabrenja i pozvao biskupa da neprestano moli za ovaj narod koji u svojim molitvama neprestano spominje pastira naše Biskupije. Nakon svete mise biskup Križić zadržao se u prostorijama župnog stana u druženju s narodom.gornji kosinj biskup

gornji kosinj2

Tags: Gornji Kosinj

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice