bener

Arhiva starijih sadržaja

Najave za Veliki tjedan i Uskrs

Najava: Biskup Bogović na Cvjetnici u Senju
Misno slavlje na blagdan Cvjetnice Gospićko-senjski biskup Mile Bogović tradicionalno će predvoditi u Senju. Procesija na Nedjelju muke Gospodnje 20. ožujka počinje u 9.30 sati u crkvištu Sv. Franje blagoslovom maslinovih i palminih grančica a nastavlja se misom u katedrali Uznesenja BDM. 

Najava: Misa posvete ulja

Na Veliku srijedu 23. ožujka u gospićkoj katedrali Navještenja BDM misu posvete ulja uz koncelebraciju svih svećenika biskupije predvoditi će u 10.30 sati gospićko-senjski biskup Mile Bogović. U prikaznoj povorci biskupu će se kao i svake godine na Veliku srijedu uručiti prilozi od akcija Misereor, kao i prilozi najmlađih župljana biskupije koje će uručiti bilo članovi župnih ekonomskih vijeća ili sami župnici.

Najava: Veliki četvrtak u gospićkoj katedrali
U četvrtak 24. ožujka gospićko-senjski biskup Mile Bogović predvoditi će u gospićkoj katedrali Navještenja BDM Misu večere Gospodnje. Koncelebrirati će župnik i dekan gospićki mons. Mile Čančar i svećenici dekanata. Misa počinje u 19 sati.

Najava: Biskup Bogović na Veliki petak u Senju
Gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović tradicionalno obrede Velikog petka predvodi u katedrali Uznesenja BDM u Senju. Oni započinju 25. ožujka križnim putom u 17 sati procesijom s Kalvarije podno kule Nehaja te gradskim ulicama do katedrale Uznesenja BDM gdje će predvoditi obrede Velikog petka.

Najava: Velika subota u Gospiću
Na Veliku subotu 26. ožujka gospićko-senjski biskup Mile Bogović predslaviti će vazmeno bdijenje u gospićkoj katedrali Navještenja BDM u 22 sata.

Najava: Uskrs u senjskoj katedrali
Gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović tradicionalno misu na Uskrs predvodi u Senju u katedrali Uznesenja BDM. Misa je u 10 sati. Svečanu liturgiju uskršnjim napjevima uzveličati će katedralni zbor pod vodstvom Ivana Prpića Špike uz orguljsku pratnju Milana Dučića.

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice