Arhiva starijih sadržaja

Božićni broj Providnosti

Written by Zvonko Ranogajec, prof. on . Posted in Pozivi i najave

licki osik bozicna providnost(Lički Osik, 26.12.2018.) - Uoči Božića iz tiska je izišao 27. broj periodnog glasila župa Lički Osik i Široka Kula koji izlazi zadnjih 9 godina, tri oputa godišnje za Božić, Uskrs i blagdan sv. Mateja. Odgovorni je urednik vlč. Luka Blažević, glavni urednik Tomislav Klarić a uređivačko vijeće još čine Ivan Nekić, Ivana Đapić, Milica Jerković, Draženko Tomić, Jure Robert Nikšić, Đani Findrik i Tihomir Stračević. Lektor je prof. Katica Marković a list tiska Alga-comerce iz Zagreba.

Na naslovnici božićne Providnosti dominiraju jaslice a na posljednjoj detalj sa đakonskog ređenja u senjskoj katedrali te ovogodišnji prvopričesnici župe sv. Josipa iz Ličkog Osika. Đani Findrik u uvodniku piše o hrvatskoj zbilji punoj kontroverzi. Ztaum se donosi poruka gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića povodom Božića i Nove godine, te poruka biskupa Josipa Mrzljaka na Nedjelju Caritasa. Providnost bilježi biskupijski susret župnih pastoralnih vijećnika u Otočcu, čitača u liturgiji na Plitvicama, đakonsko ređenje Marija Kralja i Josipa Tomljanovića u Senju te Nedjelju Caritasa u Gospiću.
Providnost zatim donosi prikaz aktivnosti u župama Lički Osik i Širokoj Kuli s osvrtom na tribinu Romana Leljaka u Ličkom Osiku te statistikom župa Lički Osik i Široka Kula.

Tags: časopis, Lički Osik, Široka Kula, Providnost, glasilo

Ispis