bener

Katehetski ured Gospićko-senjske biskupije

Duhovne vježbe za vjeroučitelje Gospićko-senjske biskupije-biti oslonjeni na snagu Božju

plitvice duhovne vjezbe za vjeroucitelje(Plitvice, 27.10.2018.) - Od petka do nedjelje 28. listopada održane su na Plitvicama u pastoralnom centru Marije Majke Crkve na Mukinjama duhovne vježbe za vjeroučitelje s prostora Gospićko-senjske biskupije koje je vodio studentski kapelan u Rijeci o. Ivan Dominik Iličić. Pod vodstvom predstojnika Katehetskog ureda Gospićko-senjske biskupije vlč. Nikole Turkalja i voditeljice stručnog vijeća za vjeroučitelje prof. Ivone Rendulić na početku je održano i drugo ovogodišnje stručno vijeće za vjeroučitelje.
Susret je započeo molitvenim uvodom kojeg je održala voditeljica Ivona Rendulić a nastavljen je predavanjem o. Ivana Dominika Ilinčića na temu „Djelotvorno oslonjeni na snagu Božju“.

Continue Reading

Ispis E-mail

Katehetski dan Gospićko-senjske biskupije – mladi vjeruju svjedocima

katehetski dan gospic(Gospić, 1.9.2018.) - U subotu 1. rujna u Gospiću je uoči početka nove nastavne godine održan u gospićkoj katedrali Navještenja BDM Katehetski dan za vjeroučitelje Gospićko-senjske biskupije sa zazivom Duha Svetoga i podjelom kanonskih mandata vjeroučiteljima. Susret je započeo pokorničkim bogoslužjem koje je predvodio generalni vikar biskupije mr. Marinko Miličević te svetom misom koju je predslavio gospićko-senjski biskup mons. mr. Zdenko Križić na kojoj je nazočilo blizu 40 vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola s prostora Gospićko-senjske biskupije.

Continue Reading

Ispis E-mail

Susret vjeroučitelja Riječke metropolije

metr vj c(Gospić, 25.6.2018.) - U ponedjeljak, na Dan hrvatske državnosti, u organizaciji Katehetskog ureda Gospićko-senjske biskupije, održan je metropolijski izlet vjeroučitelja Riječke metropolije na kojem se okupilo oko 55 vjeroučitelja iz Riječke nadbiskupije te Krčke, Porečke i Pulske i Gospićko-senjske biskupije. Voditelj je bio predstojnik Katehetskog ureda preč. Nikola Turkalj, a sudjelovao je i predstojnik Katehetskog ureda Krčke biskupije vlč. Anton Peranić. Domaćini susreta bili su Senjski i Otočki dekanat. Izlet je započeo okupljanjem ispred katedrale Uznesenja BDM u Senju i okrjepom u župnoj domu koju su priredili senjski župnik preč. Richard Pavlić, župni vikar vlč. Nikola Prša i senjske vjeroučiteljice.

Continue Reading

Ispis E-mail

Stručni skup vjeroučitelja o radu u kombiniranim odjeljenjima i Godini obitelji

strucno vijece vjerouc(Ogulin, 21.4.2018.) - U Prvoj osnovnoj školi Ogulin održano treće ovogodišnje stručno vijeće za vjeroučitelje s prostora Gospićko-senjske biskupije na kome je glavna tema bila rad u kombiniranim razrednim odjelima kao i priprema za proslavu Godine obitelji. Seminaru je nazočio viši savjetnik za vjeronauk Tomislav Tomasić kao i dvije učiteljice savjetnice Dubravka Karčić iz Ližnjana i Keti Melnjak iz Šijane. Uz voditeljicu stručnog vijeća Ivonu Rendulić i predstojnika Katehetskog ureda vlč. Nikolu Turkalja susretu je nazočilo tridesetak vjeroučitelja (kao i domaći ravnatelj Zvonko Ranogajec).

Continue Reading

Ispis E-mail

Don Mihovil Kurkut o značaju odgoja

don mihovil kurkut(Plitvice, 10.3.2018.) - U pastoralnom centru Marije Majke Crkve na Plitvicama održan je u organizaciji Katehetskog ureda  duhovni susret djelatnika u odgoju s područja biskupije. Susret je okupio je preko dvadeset nastavnika, vjeroučitelja, odgajatelja i ravnatelja, a središnji gost i predavač je bio salezijanac don Mihovil Kurkut koji je govorio o žurnosti odgoja u našem društvu i stavu kršćana, te odgovoru don Bosca i salezijanaca na odgojne izazove.

Continue Reading

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice