bener

Katehetski ured Gospićko-senjske biskupije

Ministarstvo ulazi u projekt preveniranja nasilja i ovisnosti

(Zagreb, 29. rujna 2008.) Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa preko svoje Uprave za zajedničke programe dovela je ideju  o prevenciji ovisnosti i nasilja među mladima pred čin započinjanja s radom. Mnogo je stručnjaka uključeno iz udruga i na razini ministarstava, pa se može reći da je početak tjedna bio, osim proslava, iznimno inovativan i radišan  u nekoliko ministarstava.

Rad je započelo četrdesetak osoba raznih profila okupljenih po regionalnom i strukovnom principu. Plan je ovu grupu educirati za stručan rad na svom području, kao i prikupljanje stručnog mišljenja i prijedloge s terena za uspješnije provođenje projekta u cjelini.

Regije su: Zagreb, Osijek, Varaždin, Rijeka i Split. Iz njih su došli predstavnici po principu strukovne zastupljenosti iz psihologije, medicine, školstva, socijalnih službi i teologa. Područje naše biskupije spada pod riječku regiju, a predstavnik je vjeroučitelj Josip Anušič je član ovog tima. Pokretanje ovog projekta od strane MZOš pozdavili su osobnim dolaskom i obraćanjem roditelji pokojnog Luke Ritza, žrtve nasilje od prije godinu dana. Već prvi susret trajao je jako dugo, oko 4 sata, što govori o zanimanju za temu. Moderatori na ovom skupu i idejni tvorci su mr. sc. Jozo ćavar, mr.sc. fra Božidar Blažević, Martin Raguž, dr. sc. Jasminka Zloković. Sudionici su imali mnogo pitanja i prijedloga. U obraćanju skupu ministar Primorac pozdravio je ideju i početak njenog provođenja s jasnom željom da projekt što prije donese rezultate.

Tags: nasilje, ovisnost, prevencija

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice