bener

Katehetski ured Gospićko-senjske biskupije

Završen drugi krug "Tečaja vjere"

ot tecaj vjere(Otočac, 25.11.2015.) - Tečaj vjere za teološku kulturu laika, koji je prije tri godine pokrenuo mons.mr.Tomislav Šporčić, generalni vikar Biskupije, otočki dekan i župnik, održat će se i ove godine. Do sada su u Otočcu održana dva dvogodišnja ciklusa toga tečaja za vjernike Gospićko-senjske biskupije, a 60-ak vjernika laika iz svih dekanata u biskupiji redovito je polazilo tečaj i uspješno ga završilo te dobilo certifikate, potvrdu da su osposobljeni pomagati i poučavati župni vjeronauk, te ispravno odgovoriti na pitanja o katoličkoj vjeri.

Tečaj vjere za teološku kulturu laika, koji je prije tri godine pokrenuo mons.mr.Tomislav Šporčić, generalni vikar Biskupije, otočki dekan i župnik, održat će se i ove godine. Do sada su u Otočcu održana dva dvogodišnja ciklusa toga tečaja za vjernike Gospićko-senjske biskupije, a 60-ak vjernika laika iz svih dekanata u biskupiji redovito je polazilo tečaj i uspješno ga završilo te dobilo certifikate, potvrdu da su osposobljeni poučavati župni vjeronauk za pričesnike i krizmanike i ispravno odgovoriti na pitanja o katoličkoj vjeri.

Ove godine tečaj kreće iznova („gradivo“ prve godine), a prvo predavanje održat će se sljedeće subote, 7. studenog 2015., s početkom u 9 sati u vjeronaučnoj dvorani pastoralnog centra u Otočcu. Predavači su mons.dr. Mile Bogović i mons.Tomislav Rogić. Kako je uobičajeno, i ovaj će tečaj trajati dvije godine (10 subota), a u 2015./2016. predavanja su po jednu subotu u studenom, prosincu, siječnju, veljači i svibnju.

Osim onih koji su se ranije upisali, još uvijek se dolaskom na tečaj ove subote mogu pridružiti i svi ostali zainteresirani. Tečaj za teološku kulturu laika koncipiran je tako da se za malo vremena dobije kvalitetna teološka poduka, obogati opća kultura i proširi duhovni vidokrug, pa preporučujemo svima koji mogu odvojiti pet subotnjih prijepodneva da se svakako priključe.

Na nedjeljnoj maloj misi u 9 sati u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu mons. Tomislav Šporčić je uručio certifikate za završen dvogodišnji Tečaj vjere za teološku kulturu laika Vlatki Draženović, prof.Manji Kostelac-Gomerčić i Šemsi Zoričić. Do sada su iz otočke župe (tijekom prve i druge godine) tečaj još završili prof. Ivan Gomerčić, Valentina Grahovac, Valerija Dasović, Petra Lokas-Orešković, Ljiljana Lončar, Mateja Posavi, Kristina Sigurnjak, Bojana Kotvica-Celčić, Franjo Zubčić i Jasna Ilić (Sinac). Njima su certifikati uručeni prošle godine.

Tags: Otočac, tečaj vjere

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice