Katehetski ured Gospićko-senjske biskupije

Jako dobro prihvaćena tema olimpijade „Brak i obitelj u Božjem naumu“

Written by Zvonko Ranogajec, prof. on . Posted in Katehetski ured

LO olimp(Lički Osik, 19.2.2016.) - Ogulinske ekipe najuspješnije na vjeronaučnoj olimpijadi Gospićko-senjske biskupije. U subotu 19. veljače u Ličkom Osiku u osnovnoj školi Dr. Franje Tuđmana održana je vjeronaučna olimpijada za vjeroučenike osnovnih i srednjih škola s prostora Gospićko-senjske biskupije. Nastupila je 21 ekipa iz osnovnih škola (matičnih i područnih) kao i 9 ekipa srednjih škola. Sudionike je na početku pozdravio predstojnik Katehetskog ureda vlč. Nikola Turkalj, župnik Ličkog Osika i ravnatelj biskupijskog Caritasa vlč. Luka Blažević, ravnatelj škole domaćina Antonio Milinković i mjesni biskup Mile Bogović. Predsjednica povjerenstva za srednje škole, ujedno i članica državnog povjerenstva, bila je Ana Stipetić uz pomoć tajnice Katehetskog ureda s. Robertine Medven, a za osnovne škole predsjednica stručnog vijeća za vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola biskupije vjeroučiteljica Ivona Rendulić.

Biskup Bogović je sudionicima progovorio o temi olimpijade „Braku i obitelji u Božjem naumu“ da ono što je Božje to je i u našem naumu. Želimo da roditelji rješavaju vaše probleme i da budu stalno s vama, da se gledate licem u lice a ne da se dopisujete. Iako je znanje važno, još je važniji trud, želja i volja da što više spoznate o temi olimpijade, zaključio je biskup Bogović. Biskup je inače sve mentore i škole darovao svojim knjigama o povijesti biskupije, o Slunju, Gospiću i Ogulinu odnosno Modrušu.
Nakon provedenih pisanih testova, tombole i milijunka u obje kategorije pobijedile su ekipe iz Ogulina. Kod osnovnih škola pobijedila je Prva osnovna škola Ogulin mentorice Ivone Rendulić i učenika Marije i Jelene Galović, Nike Ćićak i Antonia Tonkovića, ispred Osnovne škole Slunj i Osnovne škole Perušić. Kod srednjih škola pobijedila Gimnazija Bernardina Frankopana iz Ogulina mentorice Ane Stipetić i učenica Doris Franjković, Lara Belančić, Mateja Franjković i Ana Gerovac ispred Srednje škole Slunj i Gimnazije Gospić.
U pauzi natjecanja sudionici olimpijade posjetili su župnu crkvu sv. Josipa gdje im je o povijesti ove župe kao i susjedne Široke Kule govorio župnik Luka Blažević dok je u novoj pastoralnoj dvorani župe prezentaciju oo istome predstavio vjeroučitelj Tomislav Klarić.

licki osik gimanzija b frankopana ogulinLO pobjednici 1osLO olimp2LO past dvorana

Tags: vjeronaučna olimpijada

Ispis