bener

Sabor mladih Gospićko-senjske biskupije te svjedočenje sestara uršulinki i bogoslova dominikanaca

sab ml6(Karlobag, 25.4.2015.) - Gradić ispod Velebita obrubljen plavetnilom mora, primio je u subotu, 25. travnja 2015. u samostanu sv. Josipa veću skupinu mladih koja je oživjela ovo mirno mjesto. Ovdje je održan 45. sabor mladih Gospićko-senjske biskupije u organizaciji vlč. Josipa Šimatovića, povjerenika za mlade. Temu je svakako odredila sutrašnja nedjelja, Nedjelja Dobrog Pastira, nedjelja molitve za duhovna zvanja. Pozvane su sestre uršulinke Cecilija, Katarina i Damjana iz Varaždina i bogoslovi dominikanaca Domagoj, Anto, Marko, Gabrijel i Lovro koji su mladima svjedočili o svom duhovnom pozivu.

Svaki od njih ima zanimljive, poučne i jedinstvene životne trenutke kad Bog zahvaća u njihov život i oni osjete da su pozvani slijediti ga izbliza. To je jače od njih samim. I onda se vodi unutarnja borba i preispitivanje – da li me uistinu Bog zove, hoću li to moći, pa nastupaju i oni najbliži - obitelj, prijatelji... Jedni podržavaju, drugi odgovaraju...

Program je vodio vlč. Josip Šimatović. Nakon predstavljanja i rasprave bila je prilika za sv. ispovijed i priprema na euharistijsko slavlje. Nakon predivne svete mise koju je predvodio i propovijedao fra. Mirko Varga Ljubić u koncelebraciji s vlč. Josipom Šimatovićem, fra Božom Mandarićem, vlč. Nikolom Prša i gvardijanom samostana fra Josipom Grivićem, bio je objed i zajedničko druženje uz more, a potom podjela u male skupine i rad pod vodstvom animatora i uz prisustvo sestre uršulinke ili bogoslova dominikanca.

Radionice su započele molitvom i zanimljivom igrom upoznavanja, a završile kratkim zaključkom i molitvom. Nakon toga bila je na rasporedu vesela igra poštara koju su pripremili i vodili animatori. Program je završio oko 17 sati, još jedno kratko druženje kod Kubusa za zajedničku fotografiju i odlazak kućama puni lijepih iskustava u međusobnom zajedništvu i susretu s Gospodinom.

Gospićani su u svojoj katedrali u 21 sat imali bdijenje na kojemu su se također predstavili dominikanci i sestre uršulinke, kao i na nedjeljnim dopodnevnim sv.misama. Molimo za nova duhovna zvanja, a oni koji ga osjete neka se rado odazovu. Papa Franjo u svojoj Poruci ističe: „Kako je lijepo pustiti da nas iznenadi Božji poziv, prihvatiti njegovu riječ i ići u svom životu Isusovim stopama, u klanjanju Božjem otajstvu i velikodušnom služenju našim bližnjima!"

Video sažetak susreta.

sab ml1sab ml2sab ml3sab ml4sab ml5

 

Tags: duhovna zvanja, sabor mladih, Josip Šimatović

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice