bener

Duhovna obnova za krizmanike Ogulinskog i Slunjskog dekanata

duhovna obnova za krizamnike(Ogulin - Slunj, 28.10.2018.) - U subotu 27. i u nedjelju 28. listopada u župama Slunj i Ogulin održane su cjelodnevne duhovne obnove za krizmanike s prostora dekanata u organizaciji biskupijskog povjerenika za mlade vlč. Josipa Šimatovića i don Mihovila Kurkuta SDB uz više animatora za mlade iz Rijeke, Zagreba i Splita. Riječ je o planu Gospićko-senjske biskupije da se krizmanici što bolje pripreme za sakrament vjerničke zrelosti, jer je praksa pokazala da se mladi nakon krizmanja udaljuju od Crkve.

U prvom dijelu održane su dinamične igre, skazanje o Isus i slijepcu Bartomeju, duhovni nagovor i rad po grupama u župnim pastoralnim dvoranama. Zatim je slijedila pobožnost molitve krunice kao i sveta misa koju je predvodio don Mihovil Kurkut.
On je mladima poručio da se nalaze u vremenu donošenja velikih odluka u njihovu životu kada trebaju znati što žele. „Postoje dvije vrste ljudi, lutalice koji se rukovode srcem i hodočasnici koji znaju svoj cilj. Vi trebati odlučiti kojim ćete putem, da li će u vašim srcima biti mrak, tmina ili loše želje za krenuti putem lutalice ili će vam u srcima biti svjetlost, toplina s dobrim završetkom,“ zaključio je don Mihovil. Shvatite da je Isusov znak pobjede križ, baš kao i vaša oltarna slika, istaknuo je propovjednik.
Ista duhovna obnova održana je prethodnog dana u subotu 27. listopada u Slunju za ministrante Slunjskog dekanata, a slijedećih vikenda na redu su Senjski, Otočki, Gospićki i Udbinski dekanat.

Tags: mladi, krizmanici

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice