bener

Pozivi i najave

Blagoslov novog zvona na kapeli Krista Kralja u Ogulinu

Na Cvjetnu nedjelju u Ogulinu je u samostanu sv. Franje Asiškog održana svečanost pored  kapele Krista Kralja. U nazočnosti stotinjak vjernika ogulinski dekan i župnik Zagorja Ogulinskog dr. Željko Blagus predslavio je svečanost blagoslova novog vanjskog zvona na kapeli u suslavlju s fra Mirkom Gregovom koji u ime franjevaca trećoredaca glagoljaša iz župe bl. A. Stepinca upravlja samostanom.

Continue Reading

Ispis E-mail

Proglas biskupa Križića povodom hodočašća bl. Stepincu

PROGLAS

hodocasce krasic 2019

Draga braćo i sestre,

ovu pastoralnu godinu u našoj Gospićko-senjskoj biskupiji proglasili smo Godinom duhovnih zvanja. Svi znamo da je duhovni poziv nešto što dolazi od Boga. Bog je onaj koji poziva. Isusove riječi: „Žetva je velika, ali poslenika je malo“, zaista su aktualne za našu Biskupiju, ali jednako tako i Isusov poziv svima: „Molite Gospodara žetve da pošalje poslenike u žetvu svoju“ (Lk 10,2). Naši vjernici imaju pravo biti zahtjevni i puno očekivati od svojih svećenika,  ali imaju i obvezu moliti i promicati duhovni poziv da ne uzmanjka navjestitelja Radosne vijesti na ovim područjima. Naš narod kroz povijest dao je mnoge duhovne velikane. Kao najsvjetliji lik Crkve u Hrvata ističe nam se bl. Alojzije Stepinac kojemu ćemo u čast ove godine organizirati hodočašće na njegov grob u zagrebačkoj prvostolnici i u njegovu rodnu župu Krašić gdje je blaženo preminuo.

Continue Reading

Ispis E-mail

Božićni broj Providnosti

licki osik bozicna providnost(Lički Osik, 26.12.2018.) - Uoči Božića iz tiska je izišao 27. broj periodnog glasila župa Lički Osik i Široka Kula koji izlazi zadnjih 9 godina, tri oputa godišnje za Božić, Uskrs i blagdan sv. Mateja. Odgovorni je urednik vlč. Luka Blažević, glavni urednik Tomislav Klarić a uređivačko vijeće još čine Ivan Nekić, Ivana Đapić, Milica Jerković, Draženko Tomić, Jure Robert Nikšić, Đani Findrik i Tihomir Stračević. Lektor je prof. Katica Marković a list tiska Alga-comerce iz Zagreba.

Continue Reading

Ispis E-mail

Biskupijski susret čitača u liturgiji

susret čitača(Plitvice, 12.11.2016.) - U subotu 12. studenog održan je u pastoralnom centru Marije Majke Crkve na Mukinjama na Plitvicama redoviti godišnji susret čitača u liturgiji Gospićko-senjske biskupije. Susret je započeo molitvom Trećeg časa u pastoralnoj dvorani nakon čega je sudionike susreta, njih blizu stotinu iz svih dekanata biskupije na čelu sa svojim župnicima pozdravio generalni vikar biskupije i župnik Otočca mons. mr. Tomislav Šporčić. On je istaknuo da je ovo jubilarni deseti susret a da su do sada bile obrađivane razne teme značajne za kvalitetu čitanja u liturgiji. Nakon više godina konačno je za glavnog moderatora susreta došao red na suizdavača lista Živo vrelo, pročelnika Hrvatskog instituta za liturgijski pastoral i profesor na zagrebačkom KBF-u dr. fra Antu Crnčevića, jednu od najkompetentnijih osoba za liturgiju. On je govorio na temu „Služenje liturgijskog čitača Božjoj vjeri“.

Continue Reading

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice