Biskup Križić susreo se s generalnim vikarom franjevaca trećoredaca o. Sheridanom

Utorak, 2. 2. 2021.

Biskup Križić susreo se s generalnim vikarom franjevaca trećoredaca o. Sheridanom

Gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić susreo se, u utorak 2. veljače 2021. u Biskupskom ordinarijatu u Gospiću s generalnim vikarom franjevaca trećoredaca o. Seanom Sheridanom. U pratnji generalnog vikara iz Rima o. Sheridana bio je tajnik pohoda fra Matej Jovanovac, župni vikar splitske župe Sv. Obitelj.

Biskup Križć i o. Sheridan osvrnuli su se u razgovoru na teme vezane uz prisutnost franjevaca trećoredaca koji u Gospićko-senjskoj biskupiji pastoralno djeluju u ogulinskoj župi Bl. Alojzija Stepinca. Izrazili su zadovoljstvo za dosadašnju prisutnost franjevaca trećoredaca koji u u Ogulinu djeluju od 1937. godine, te nadu da u Redu nikada neće biti nedostatak duhovnih zvanja kako bi i daljnja prisutnost franjevaca trećoredaca u Gospićko-senjskoj biskupiji i diljem Domovine bila na veću slavu Božju i spasenje povjerenog puka.

Biskup Križić zahvalio je o. Sheridanu na posjetu, dok je generalni vikar o. Sheridan zahvalio biskupu Križiću na podršci koju pruža franjevcima trećoredcima.

 

Mišel Grgurić

  Vijesti - Sve