bener

Obilježena 73. godišnjica mučeničke smrti s. Žarke Ivasić

U četvrtak, 16. svibnja 2019. u Gospiću je obilježena mučenička smrt s. Žarke Julijane Ivasić koja je na isti datum 1946. g. strijeljana na gospićkom groblju uz kapelu Sv. Marije Magdalene, gdje je i pokopana. Nakon molitve na groblju prisutni su u procesiji moleći sv. krunicu pošli u gospićku katedralu gdje je svečano misno slavlje u 18 sati predvodio gospićko-senjski biskup u miru mons. Mile Bogović. Koncelebrirali su domaći župnik preč. Mario Vazgeč, kancelar biskupije i biskupov tajnik preč. Mišel Grgurić, postulator  u postupku proglašenja dr. Zvonimir Kurečić, ekonom biskupije preč. Nikola Turkalj, vlč. Antun Luketić, don Anđelko Kaćunko, vlč. Jure Ladišić, preč. Josip Šimatović, te redovnici okupljeni na Vijećanju redovničkih odgojitelja koje se održava od 16. do 18. svibnja 2019. u Pastoralnom centru župe sv. Josipa u Ličkom Osiku, asistirali su bogoslovi Bruno Lovaković i Domagoj Tujmer. Na slavlje su pristigle sestre milosrdnice iz  Zagreba, Rijeke, Splita i drugih mjesta sa svojim provincijalnim poglavaricama i neke članice Udruga sv. Vinka Paulskog. Uz domaće župljane, slavlje su uzveličale i redovnice odgojiteljice pristigle na spomenuto Vijećanje u Lički Osik na temu: Posvećena osoba pred izazovom duhovne pratnje /duhovnoga vodstva. Ovaj seminar organiziralo je  Povjerenstvo za početnu formaciju redovnika i redovnica pri Hrvatskoj redovničkoj konferenciji u Zagrebu.

Continue Reading

Ispis E-mail

Misa za s. Žarku Ivasić i 6 susetara

U četrvtak 16. svibnja obilježava se godišnjica mučeničke smrti časne sestre Žarke Ivasić, strijeljane 16. svibnja 1946. na gospićkom groblju uz kapelu Sv. Marije Magdalene. Svetu misu u 18 sati u gospićkoj Katedrali predvodit će gospićko-senjski biskup u miru mons. dr. Mile Bogović.

Ispis E-mail

VELIKI PETAK – SLAVLJENJE MUKE GOSPODINOVE

VELIKI PETAK – SLAVLJENJE MUKE GOSPODINOVE

(Gospi, 19.4.2019.)

U gospićkoj katedrali, Obred Velikog petka, 19. travnja 2019. s početkom u 18 sati predvodio je  gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić u zajedništvu s tajnikom i kancelarom  preč. Mišelom Grgurićem, s domaćim župnikom preč. Mariom Vazgečem, umirovljenim svećenikom vlč. Zlatanom Sušićem, uz asistenciju đakona Maria Kralja, bogoslova Brune Lovakovića i Domagoja Tujmera i sjemeništarca Marka Butkovića.

Obred je počeo prostracijom biskupa i svećenika pred „ogoljelim“ oltarom i klečanjem vjernika koji su molili u šutnji. Nakon toga slijedila su čitanja, čiji je vrhunac bio dramsko recitiranje Muke po Ivanu.

Continue Reading

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice