Gospa Snježna na Krivom Putu

Petak, 5. 8. 2016.

Suslavilo je 7 svećenika među kojima domaćin, župnik Senja i Krivog Puta dr. Richard Pavlić, župnik Zavlja i Boričevca Dino Rupčić, Krivog Puta, Brloga i Kompolja don Anđelko Kaćunko, Križpolja, Stajnice i Jezerana Šimo Božić, župni vikar iz Senja Nikola Prša kao i don Damir Šehić iz Zadarske nadbiskupije te fra Miroslav Bustruc iz franjevačkog samostana u Zaostrogu u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji. Božića. Misu je tradicionalno uzveličao katedralni zbor iz Senja pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Ivana Prpića Špike. I ove godine veći broj Senjana je hodočastio u Krivi Put.

Propovjednik dr. Mario Tomljanović je istaknuo dva osnovna pojma, radost i nadu koji nas formiraju kao kršćane. “Veliča duša moja Gospodina“ temeljno je polazište Marijine radosti i njenog puta da slijedi Boga, no koliko je to dio i naše duše? Marijin put nije bio samo radostan već i težak, bilo je tuge ali i nade koja proizlazi iz „neka mi bude po volji Tvojoj“. Gdje se kod nas nalazi ta nada , jer najteže se pouzdati u drugoga i Boga. No, kada Gospodu odgovorilo sa „da“ otvara nam se nada i vječnost.
Govoreći o Danu pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja dr. Tomljanović je naveo da pobjeda uvijek ne daje i nadu jer smo okupirani mračnom šutnjom koja ne traga za istinom i svjetlom. Hrvatska, europska i svjetska društva upadaju u ponore života u laži iz kojih je teško izaći, a pomaže nam samo svjetlost istine koja nas oslobađa. Živimo poput Marije u radosti i nadi te ih prenosimo drugima, zaključio je svoju propovijed dr. Tomljanović.
Misi je prethodila procesija s likom Gospe Snježne oko crkve u kojoj je sudjelovalo blizu tisuću hodočasnika. Župnik dr. Richard Pavlić na kraju je zahvalio župnim suradnicima na pomoći oko organiziranja proslave.

krivi put zborkrivi put procesija

  Vijesti - Sve