Hodočašće obitelji prvopričesnika Ogulinskog dekanata

Utorak, 31. 5. 2016.

Uslijedila je sveta misa koju je predslavio župnik Oštarija i Cerovnika i čuvar oštarskog svetišta pop Antun Luketić u suslavlju preč. Roberta Zubovića i župnika Tounja i Kamenice fra Slavena Mijatovića. U svojoj propovijedi prvopričesnicima i njihovim roditeljima pop Ante je poručio:

¨Okupljeni smo u mjesecu prvopričesničkih slavlja. Čestitam svima koji ste prvi put pristupili Kristovom stolu. Radujte se poput današnjeg susreta Marije i Elizabete. Marija je nosila Isusa i donijela veliku radost svim ljudima. I ti nosiš Isusa u svom srcu. Budi s Isusom uvijek povezan/na. Neka Isus bude uvijek u tvom središtu. Mi srce ne vidimo ali osjetimo ga kako kuca. I kad ono prestane kucati, iako tijelo više ne živi ali mi živimo jer duša ne umire. Čuvajte svoju samo za Isusa. Prvi put ste i ispovjeđeni. Tvoja savjest te vodi k Isusu. Tako možemo neizmjerno rasti u svetosti. Nije svetiji onaj koji je veći. Imamo ljude koji su jako veliki fizički ali ne i u srcu, ne u duhu. Pogledajte na vitraju je Sv. Leopold Bogdan Mandić koji je bio jako malen tijelom ali je bio veliki duhom. Ovih dana je tijekom mjeseca travnja k njemu u Zagreb hodočastilo oko dvije stotine tisuća ljudi. To je veličina duha. Zato budite poput Marije koja je htjela čuti i slušati što joj Bog govori. Riječi koje primamo ulaze u naše srce. I Božja Riječ koju primamo u nama stvara radost voljenoga Božjeg djeteta. Budi uvijek otvorenog srca za primiti Boga i tako ćeš nositi Isusa drugima, nositi radost susreta. Zato ćemo i izmoliti posvetnu molitvu Bezgrešnom Srcu Marijinu s nakanom da poput Isusove Majke i mi budemo oni koji će Boga nositi u sebi i darivati Isusa ljudima.¨
Nakon mise održan je glazbeno duhovni program kojeg su izveli prvopričesnici iz župa sv. Križa i bl. A. Stepinca Ogulin, Oštarija, Cerovnika, Generalskog Stola, Plaškog i Tounja. Program je pratio mali zbor župe Tounj uz orguljsku pratnju fra Slavena Mijatovića. Nakon programa održano je druženje unutar zidina nekadašnje velebne oštarske crkve uz slatkiše i sokove.

  Vijesti - Sve