Ispovijest ovisnika liječenih u zajednici Mondo Nuovo

Nedelja, 18. 9. 2011.

Duhovnost je ismijavao. Nekoliko puta je prekidao, "čistio se" na raznim terapijama i različitim metodama, ali uvijek se vraćao i još žešće zapadao u ovisnost. Na preporuku svi dođu u zajednicu i uz molitvu i radnu terapiju prelaze trnovit put do "očišćenja". Dosta je vremena za promišljanje, jedni pomažu drugima, a "male" radosti su sada velike, npr. nasmijati tek pridošlog ovisnika koji se u bolovima bori sa zlom u sebi. Ovakve i slične sitnice, postaju veoma bitne i daju novi smisao životu, da nje novac i materijalno bogatstvo toliko važna stvar.

Njihove riječi bile su dirljive, a sudbine tužne, tako da su neki od nazočnih pustili i suzu iz oka. Za ovaj dan, na poseban način, župnik je pozvao djecu i roditelje na misu kako bi nazočili ispovijesti ovih mladića. 

Monde Nuovo je zajednica koja prima u svoje prostore one koji sami sebi žele pomoći. Sastavnica njihova života je molitva za one koji su vjernici i to žele, jer imaju članova i drugih vjeroispovijesti. Zajednice su prvo počele nicati po Italiji, a ova je jedina koja je u Hrvatskoj. Na dugom putu odvikavanja neki prolaze i kroz zajednice u Italiji i tako uz liječenje uče i jezik.

  Vijesti - Sve