Misa posvete ulja u Gospiću

Srijeda, 16. 4. 2014.

Načas su zaustavili promet. Radni je dan pa se nije okupio velik broj vjernika. Biskup mos. Mile Bogović pozdravio je svoje suradnike i narod.

U ovoj neobičnoj misi u kojoj je toliki broj svećenika osjeća se posebno raspoloženje. Svi su oni donijeli iz svojih župa svoje radosti i tuge, nade i razočaranja. Biskup je održao kratku homiliju. On je uputio korizmenu poslanicu svim ljudima dobre volje. Sada je podsjetio samo na teškoće u ovom vremenu u kojem su svećenici navjestitelji Riječi. Umiranje sela, gašenje ustanova, smanjivanje razreda i gašenje škola... Svećenici ostaju zadnji sa starijim osobama u nekom mjestu.

Ali, nije sve tako crno kako izgleda. Ima i nekih šansi. Naveo je primjer dječaka koji šeta po brodu za oluje dok su se moranari posakrivali od straha. Na upit kako se on to ne boji dječak odgovara da je njegov otac kapetan broda i da on zna svoj posao! Vjernik tako ima pouzdanje u Božju dobrotu iako izgleda da će valovi potopiti lađu. Na ovoj misi svećenici su obnovili svoja obećanja dana na svećeničkom ređenju. Predstavnici župa (svećenici ili župljani) donijeli su svoje priloge skupljene u korizmenoj akciji "Misereor".

Na ovoj misi biskup je posvetio krizmano ulje i ulje kojim se mažu bolesnici u sakramentu Pomazanja. Na misi je pjevao katedralni zbor koji je uveličao ovo slavlje. Nakon mise svećenici su se s biskupom uputili u zgradu karitasa. U zgradi biskupije časne sestre sa svojim suradnicama priprmili su ručak za sve. Na ovom ručku pale su zdravice i čestitke. U ime svećenika mons. T. Rogić je čestitato biskupu vazmene blagdane. Vlč. Zeba je najavio Emaus u ponedjeljak iza Bijele nedjelje i to u župi Zavalje. Dakako, pozvani su svi svećenici!

  Vijesti - Sve