OGULIN: Održan Tonkafest

Ponedjeljak, 3. 5. 2010.

Festival je održan u čast pokojne Antonije Turković. Prihod od ulaznica, prodanih CD-ova Tonkafesta 2009. i knjiga poezije pokojne Antonije Turković doniran je za liječenje troje bolesne djece: Tine Rupčić i Tine Kosanović iz Ogulina i Igora Kasipovića iz Plaškog.
Nastupilo je 12 natjecatelja odabranih od strane stručnog povjerenstva, a festival je i ove godine imao međudržavni karakter jer su uz izvođače iz Hrvatske nastupili i oni iz BiH i Vojvodine. Nakon nastupa podijeljeno je ukupno 7 nagrada, tri nagrade publike, 3 žirija i jedna samih natjecatelja. Natjecatelji su između sebe nagradu uručili sastavu Ben Hur za pjesmu "Glas iz Hrvatske". Prema odluci žirija 3. mjesto osvojio je sastav Ben Hur, drugi su VIS Proroci iz Subotice sa skladbom "U ime Gospodnje" dok je pobjednica Maja Tadić iz Rijeke s pjesmom "Pjesma nad pjesmama". Sličnog izbora bila je i publika s jedinom razlikom da je 3. mjesto pripalo Damiru Topiću i klapi Levanda s pjesmom "Ni za zlato, ni za bisere". U pauzi se publici predstavila pobjednica iz 2008. godine Marija Jaramazović iz Subotice. Izvršni direktor festivala Hrvoje Magdić na kraju je zahvalio svim sudionicima u organizaciji.
Uoči četvrtog po redu festivala duhovne glazbe Tonkafesta, svi sudionici festivala nazočili su večernjoj misi u župnoj crkvi Sv. Križa koju je predslavio katedralni vikar u Gospiću don Anđelko Kaćunko u koncelebraciji fra Jure Aščića iz Jajca. Dio sudionika festivala činio je zbor koji je glazbom pratio misu. U propovijedi je don Anđelko glazbenicima predstavio neke od stavova Crkve prema glazbi i potaknuo mlade da žive u duhu evanđelja i ne dopuste da im nekršćanski lobiji oblikuju ponašanje i razmišljanje.

  Vijesti - Sve