Silvestrovo u senjskoj katedrali Uznesenja BDM – Misa zahvalnica

Ponedjeljak, 30. 12. 2013.

Svečano misno slavlje predvodio je senjski župnik dr. Richard Pavlić u suslavlju sa župnim vikarom vlč. Nikolom Pršom, svečanosti su doprinijeli ministranati i Katedralni zbor sv. Cecilije koji je tijekom svete mise predvodio Liturgijsko pjevanje uz orguljsku pratnju gospodina Milana Dučića, a pod vodstvom gospodina Ivana Prpića. Također su ljepoti silvestarskog slavlja u katedrali doprinijeli i gosti senjske župe (koje je na početku župnik predstavio), grupa Framaša - Franjevačke mladeži iz Rijeke –Trsata koji su također sudjelovali u misnim čitanjima.
Propovijedao je župni vikar vlč. Nikola Prša, kazao je, naviještena Božja riječ nam pomaže kako s Božjeg gledišta promatrati prošlu godinu, i ono dobro i ono loše što nam se u toj godini dogodilo. Napomenuo je sve podliježe vremenu, sve što živi prolazno je, tako izgleda svijet ako smo zagledani u prolaznost, i silverstarska noć je dokaz te prolaznosti i svojevrsna je granica staroga i novoga. Podsjetio je u početku svega što jest bijaše Riječ koja predhodi svemu i svemu je dala opstojnost, tijelom postala, i sve uzdigla u svoje božansko, dala mu smisao. Ako računamo s Riječju onda sve dolazi iz njezine snage i volje i sve se vrača k njoj. Zaključio je večeras želimo biti zahvalni za svu Božju milost kojom nas je darivao u protekloj godini.
Župnik Pavlić je tijekom misnog slavlja izvšio i obred blagoslova vode, koju su vjernici na kraju svete mise uzeli za i blsagoslov svojih obitelji i kuća.
Na kraju svete mise župnik je pročitao statističke podatke o broju krštenih, prvopričesnika, krizmanika i umrlih u župi za razdoblje od 2009.-2013. i zahvalio svima koji su doprinijeli ljepoti silvestarske večeri u katedrali.
U znak zahvalnosti za proteklu godinu na kraju je otpjevana zajednička pjesma “Tebe Boga hvalimo“ predvođena Katedralnim zborom sv. Cecilije.

Priredila: Blaženka Ljubović, prof.

  Vijesti - Sve