Stručno vijeće vjeroučitelja Gospićko-senjske biskupije

Subota, 6. 2. 2021.

Stručno vijeće vjeroučitelja Gospićko-senjske biskupije

U četvrtak 4. veljače održano je prvo ovogodišnje stručno vijeće za vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola s područja Gospićko-senjske biskupije. Susret je održan preko platforme Google Teams a nazočilo je 38 sudionika. Molitveni uvod imala je voditeljica ŽSV-a Ivona Rendulić, nakon čega je prezentirala dnevni red.

Savjetnica u zvanju prof. Gordana Bertović iz Prve osnovne škole Ogulin koja je ujedno i član Radne skupine za izradu videolekcija za Kurikulum katoličkog vjeronauka je održala predavanje na temu „Videolekcije za i-nastavu Katoličkog vjeronauka.“  Tom prilikom savjetnica Bertović je predstavila mogućnosti podrške koju vjeroučiteljima pruža i-nastava, predstavila je zatim grafički uređen kurikulum katoličkog vjeronauka te je objasnila sastavnice, strukturu i specifičnosti Kurikuluma KV-a.  Sve to (kurikulum, GIK 1920.21. i videolekcije) nalaze se na stranicama Loomena na Carnetu kao i AZOO uz razrađene ishode i razinu usvojenosti.

Vjeroučiteljica Inka Salopek iz OŠ Josipdol je zatim predstavila miniprojekt „Biblijski likovi iz vrećice“ za 5. razred. Riječ je o Abrahamu, Jakovu, Davidu i Salomonu o kojima su učenici dužni da uz kombinaciju likovnih uradaka i mašte što bolje predstave spomenute starozavjetne osobe. Vjeroučiteljica Mirjana Car iz OŠ Generalski Stol je govorila u sumativnom vrednovanju  pismenih provjera znanja. 

Na koncu je novi predstojnik Katehetskog ureda mons. Marinko Miličević odradio duhovno predavanje na temu „Krepost nade važna u svako vrijeme“. Kada nam je teško, kao ovih dana bez dara Duha Svetoga nema vjere, nade i ljubavi. Vjera i nada treba rasti onda kada nam je najteže. Nada je nažalost sve više zaboravljena krepost a problem nastaje i zbog malodušnosti. Nada nas posvećuje, daje nam mir i čuva nas od sloma. Pouzdanje u Boga nas oslobađa straha a nada je dopustiti Kristu da uđe u sreću. U konačnici, naša nada je Bog koji nek nam umnoži nadu, zaključio je predstojnik mons. Miličević.

Na koncu je predstojnik KU mons. Marinko Miličević na temelju dogovora svih predstojnika Riječke metropolije na sastanku s nadbiskupom koadjutorom riječkim mons. Matom Uzinićem zatražio od vjeroučitelja koji predaju maturantskim razredima da ih motiviraju za studij Teologije u Rijeci zbog sve manjem broja vjeroučitelja, posebno i Porečkoj i Pulskoj biskupiji.

Član državnog povjerenstva za provedbu vjeronaučne olimpijade prof. Franjo Puškarić je  predstavio termine i načine provedbe ovogodišnje olimpijade u korona uvjetima.

 

Zvonko Ranogajec

Galerija fotografija

Stručno vijeće vjeroučitelja Gospićko-senjske biskupije
Stručno vijeće vjeroučitelja Gospićko-senjske biskupije
Stručno vijeće vjeroučitelja Gospićko-senjske biskupije
Stručno vijeće vjeroučitelja Gospićko-senjske biskupije
 
  Vijesti - Sve