Vjeronaučna olimpijada: osnovnoškolci iz Slunja osvojili izvrsno 6. mjesto

Utorak, 14. 4. 2015.

Domaćini su nam srdačno izrazili dobrodošlicu prigodnim programom kojim nam je predstavljena izvorna krčka kulturna baština: sopile, punatski ples, glagoljica, krčki tanac ... Zatim je uslijedilo kratko predstavljanje ekipa, 17 iz osnovnih i 16 iz srednjih škola. Bile su zastupljene sve biskupije, od Đakovačko – osječke nadbiskupije do Dubrovačke biskupije.

Našu Gospićko – senjsku biskupiju predstavljali su učenici Osnovne škole Slunj i Gimnazije Bernardina Frankopana iz Ogulina.

Lucija Cindrić (župa Slunj), Josip Šajfar (župa sv. Juraja mučenika Lađevac), Mateja Rendulić (župa Slunj) i Kristina Magdić (župa sv. Nikola biskupa Cvitović) marljivim su radom i pobjedama na Školskom natjecanju u siječnju i Biskupijskom natjecanju u veljači, zaslužili da upravo oni sudjeluju na ovom Državnom natjecanju. Njihova mentorica je vjeroučiteljica Andreja Jurčević.

Učenici su imali priliku upoznati i novozaređenoga krčkoga biskupa dr. sc. mons. Ivicu Petanjka, franjevca kapucina koji je ujedno predslavio svetu misu u Katedrali i tom prilikom pozvao naše mlade da se ne boje života i budućnosti i da ne klonu duhom u teškim životnim trenucima. Ohrabrio je naše mlade za sve životne prilike u kojima će se naći.i Na našim dekanatskim stranicama u veljači je najavljeno da će ih dočekati i pozdraviti naš dragi Ivica petnaestak dana nakon biskupskog ređenja i tako je hvala Bogu i bilo!

Pobjednici natjecanja su učenici Osnovne škole Josip Broz iz Kumrovca i Nadbiskupijske klasične gimnazije don Frane Bulić iz Splita. Ekipa iz župa slunjskog dekanata ( Cvitović, Slunj i Lađevac) postigla je izvrsno šesto mjesto. Naime, na državnoj razini to je zavidan rezultat. Ovom prilikom čestitamo vjeroučiteljici Andreji Jurčević na nesebičnom radu sa vjeroučenicima iz naše slunjske osnovne škole, te na suradnji sa ravnateljom škole i slunjskim dekanatom. Također čestitamo i zahvaljujemo ravnatelju gosp. Cvitkoviću zbog velike podrške vjeroučenicima i suradnje sa našim slunjskim dekanatom i gospićko – senjskom biskupijom. Skladnost odnosa odražava se na djeci koja pobjeđuju. Gospodinu hvala!sl makovci2sl makovci4sl makovci5

sl makovci1

  Vijesti - Sve