bener

Gospić

KOSINJ: Caritas u akciji pomoći poplavljenima

(Gospić, 14.1.2010.) - Katastrofalna poplava Kosinjske doline i pripadajućih naselja koja spadaju u župe Gornji i Donji Kosinj izazvala je razumljivu reakciju odgovornih institucija da pomognu ljudima u nevolji koji su više tjedana odsječeni od svijeta, bez struje i osnovnih životnih namirnica. Caritas Gospićko-senjske biskupije ovog je tjedna promptno reagirao te osigurao više stotina paketa hrane (kruh, mlijeko, mesni narezak, jaja) te su ih početkom tjedna uz pomoć lokalnih mještana sa čamcima distribuirali obiteljima odsječenima visokom vodom od svijeta.

Isto tako su senzibilizirali vlasnike pekara u Gospiću i okolici da sami dadu svoj prilog humanitarnoj pomoći ugroženim Kosinjanima. Na inicijativu biskupijskog Caritasa organizirana je i pomoć prikupljanja novčanih sredstava za sve poplavljene prostore od Kosinja pa do doline Neretve.
Pomoć Caritasa biskupije je više nego dobro došla poplavljenim obiteljima uz dosadašnju pomoć Crvenog križa i Općine Perušić. Jedan od volontera koji čamcima dobavljaju pomoć ugroženim obiteljima je i župnik Kosinja Ivan Hodak koji srećom ima vozačku dozvolu za čamac.

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice