Biskupova poruka za Veliku Gospu u Biltenu Gospe Krasnarske

Objavljeno: 12. 08. 2018

I svetište Majke Božje na Velebitu, Gospa od Krasna, je jedno od tih milosnih mjesta. Na svetkovinu Velike Gospe se, u to svetište na gori, slijeva veliki broj hodočasnika koji dolaze s vjerom i velikim pouzdanjem da će im Isus, po zagovoru svoje majke, udijeliti one milosti koje su im najpotrebnije u ovom trenutku njihova života.

Hodočašće je prije svega čin vjere. To ne može biti prvenstveno neki izlet u prirodu ili neko turističko putovanje. Hodočašće je, s jedne strane, hod prema svetom mjestu u kojem se na poseban način doživi Božje djelovanje, ali to je u isto vrijeme hod prema vlastitoj nutrini koju treba pripremiti da doživi određenu preobrazbu, da ne primi uzalud milosti Božje (2 Kor 6,1).

Zato je važno da nam odluka s kojom polazimo na hodočašće bude dobra. Da ta odluka bude prožeta željom za novim iskustvom Boga na svetom mjestu kamo idemo.

Isto tako je važno da boravak na svetom mjestu bude ispunjen molitvom i željom da Bog u nama učini određenu preobrazbu, da se kući vratimo bolji i da to osjete i oni s kojima živimo.

Sveta mjesta su mjesta posebne Božje prisutnosti, mjesta gdje se nebo rado otvara, mjesta na kojem se Božji glas može jasnije čuti, i Božja snaga jače doživjeti.

Želim svima vama dragi hodočasnici Majci Božjoj Krasnarskoj da sve gore navedeno osobno doživite i vratite se svojim domovima ispunjeni novim snagama, radostima i nadama.

  Propovijedi i poslanice - Sve