Biskup Bogović otkrio spomen ploču povodom stote godišnjice rođenja nadbiskupa riječkog Josipa Pavlišića

Četvrtak, 19. 3. 2015.

Svečanost su uzveličali hodočasnici pristigli iz rodne župe nadbiskupa Pavlišića sv. Jurja iz Starog Pazina kao i brojni župljani Ogulina koji se sjećaju velikog svećenika i čovjeka nadbiskupa Pavlišića, kao i članovi Dobrotvornog podupirajućeg društva Sv. Josip iz ogulinskog mjesnog odbora Prapuća-Zagrada.
U svojoj prigodnoj homiliji biskup Bogović je iznio svoje sjećanje na život i značaj nadbiskupa Pavlišića kojeg je pratio još kao sjemeništarac te kasnije kao svećenik i povjesničar. Preko svoga biskupskog gesla „ljubav i istina" je kroz ljubav prema okolini i bližnjima otvarao put istini. Kao što je sv. Josip dobro čitao probleme svoje obitelji, tako je i nadbiskup Pavlišić znao čitati i razumjeti narod. Imao je odvažnosti za velike poteze, što je osobina vođe, zaključio je biskup Bogović svoja sjećanja na nadbiskupa Pavlišića te mu na kraju svečanosti otkrio spomen ploču u crkvi sv. Križa. Uz mjesnog župnika i dekana ogulinskog preč. Roberta Zubovića i svećenike Ogulinskog dekanata koncelebrirao je i župnik rodne župe nadbiskupa Pavlišića don Željko Zec.
Nakon mise gosti iz Pazina među kojima i rođaci nadbiskupa Pavlišića na čelu sa župnikom Zecom izveli su kraći program i svoja sjećanja na velikom svećenika i biskupa Josipa Pavlišića.

  Vijesti - Sve