Dan župe Lički Osik

Petak, 20. 3. 2015.

Mi smo na neki način poput ptice albatrosa koja ima velika krila. Kada se vine u visine, nitko joj ne može ništa, ali kada sleti na zemlju - bespomoćna je.
Tako je i sa svakim vjernikom ili kršćaninom. Isus se za nas spustio s neba na zemlju, a mi želimo u prostranstva. Nije problem otići gore, ali to treba na neki način zaslužiti. Mi smo na zemlji sa svakakvim problemima i nedaćama, ali i radostima. Tu trebamo raditi na sebi da bi bližnjima oko nas bilo bolje. Sveti Josip je također živio na zemlji i sve što je stekao, stekao je svojim odgojem, tj. odlučio se na život. Prihvatio je Isusa kao svoje dijete i nije se pokajao. Svi smo tako pozvani poput sv. Josipa stati u zaštitu obiteljskog života kao i života općenito.
Kada je blažena Majka Tereza počela primati nagrade za svoj rad u Calcuti; nju su počeli zapitkivati zašto se nebi odselila u neku razvijeniju državu gdje bi mogla steći ugled, a ne baveći se s bolesnima i siromašnima. Ona im je jednostavno odgovorila da ona vidi Isusa u tim ljudima.
U svakom problemu bi i mi trebali naći Isusa i napokon se prizemljiti. Mi ne možemo letjeti, ali trebamo prihvatiti svakodnevne križeve. Neka sv. Josip bude zagovornik u svim tim nedaćama, a i radostima, poručio je fra Mijo Džolan.
Na kraju svete mise župnik Luka Blažević poklonio je ličku kapu s natpisom imena župe predvoditelju slavlja kao i knjigu o povijesti i sadašnjosti Gospićko-senjske biskupije. Ličku kapu također je dobio bivši župnik Alojz Kukec koji je posjetio župu sv. Josipa da župljanima čestita njihov blagdan.

Koncelebrirali su župnik Luka Blažević, bivši župnik i danas svećenik u miru vlč. Alojzija Kukec, vlč. Josip Šimatović, župni vikar u Gospiću, mons. Mile Čančar, župnik i dekan gospićki, vlč. Marinko Miličević, kancelar Gospićko-senjske biskupije, vlč. Nikola Turkalj, ekonom Gospićko-senjske biskupije,, vlč. Ivan Blaževac, vojni i policijski kapelan u Gospiću, i vlč. Zlatko Sušić, župnik u Bilaju.
Nakon svete mise u 11 sati HKUD Široka Kula izvelo je svoj kratki program u kojem su mogli uživati svi vjernici, bilo iz Ličkog Osika ili onih koji su došli iz raznih mjesta biskupije.
Svetu misu u 18 sati također je predvodio fra Mijo te se svima zahvalio na pozivu da po prvi put u Lici može slaviti svetu misu te je obećao da će se rado opet odazvati.Licki osik-kolo

Licki-osik-kapa

  Vijesti - Sve