Biskup Križić na primanju u Karlovačkoj županiji

Četvrtak, 22. 12. 2016.

Čestitajući nastupajuće blagdane gospićko-senjski biskup Zdenko Križić je poručio da se i ove godine veselimo radosti Božića kojeg po odgovornom radu županije mogu osjetiti svi žitelji a nositi taj teret nije nimalo lako. Budimo svi zajedno još zauzetiji u osjećaju prema potrebitima, dok je na Novu godinu zaželio da u nju uđemo kao bolji ljudi, jer će nam onoliko biti sretna koliko u nju svi više uložimo.

Pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško prenoseći pozdrave kardinala Bozanića i svojih kolega pomoćnih biskupa zagrebačkih Valentina Pozaića i Mije Gorskog, u svojoj je poruci ponudio tri bitna izazova odnosno božje kušnje u pustinji kojima mi u Karlovačkoj županiji nismo toliko podložni. To je pokušaj da se izražavanja ugroženosti Isusom i Božićem gdje se traži njegovo uklanjanje iz javnosti dominiranjem Djeda Mraza i isključenjem sv. Nikole i Isusa. Božić je nekima sentimentalni blagdan a u čestitkama se izbjegava istaći „Holly“ i „Christ“. Neki također više očekuju od Isusa i Crkve te pokazuju svoju razočaranost, pri čemu bi trebali razmisliti o svojoj verziji vjere. Konačno, daje se prednost udobnosti rutine pred Isusom. Biskup Šaško je na kraju svima izrazio zahvalu za sve što čine protiv oholosti i ispraznosti.
U ime sisačkog biskupa Vlade Košića vlč. Franjo Ćuk je izrazio veliko zadovoljstvo što Sisačka biskupija stipendira čak 93 mladih čime doprinosi ostanku mladih u domovini. Predsjednik Odbora za odnose s vjerskim zajednicama dr. Nedjeljko Strikić je izrazio zahvalu Crkvi što je u mnogim ispražnjenim mjestima jedina ona ostala na usluzi ljudima a osim demografskom pražnjenja istaknuo potrebu borbe protiv alkoholizma kod mladih. Dožupan Josip Šafar je istaknuo da su županija i Crkva na istom poslu i zadatku a to je brinuti o potrebama svojim žitelja a da to čine pravedno i časno.
Susretu su nazočili dekani ogulinski preč. Robert Zubović i slunjski mons. Mile Pecić.

karlovac bozicno primanje karlovackog zupana b

  Vijesti - Sve