Božićni 55. broj ZOV-a

Nedelja, 23. 12. 2018.

Nakon riječi uredništva (Josip Štefančić, Petar Šporčić, Zvonko Ranogajec,Ivn Tironi, Blanka Poljak Franković, Ana Puškarić i Željko Blagus), u rubrici „Navješćivati i odgajati“ donosi se poruka gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića za Božić 2018. i Novu Godinu 2019. Te poruka učenicima i roditeljima za školsku godinu 2018./19. Rubrika donosi i glavne naglaske pape Franje za 55. Svjetski dan molitve za duhovna zvanja., a prigodno teološko razmatranje o svećeništvu donosi ogulinski dekan dr. Željko Blagus.
Rubrika „ Vijesti iz biskupije“ donosi niz tekstova glavnih događaja na biskupijskog razini od Uskrsa prošle godine pa do predbožićnog vremena ove godine iz pera Zvonka Ranogajeca. Isti autor donosi i vijesti iz župe sv. Križa Ogulin u rubrici „Vij, dok dr. Željko Blagus predstavlja aktivnosti župa Zagorja i Modruša. Slijedi pregled zbivanja iz župa Plaški i Saborsko kao i Lešća na Dobri , Trošmarije i Lipe na Dobri, te župe Josipdol. Vijesti iz Generalskog Stola i Mrežničkog Bresta donosi Ante Jozo Ramić a iz Tounja i Kamenice dr. fra Ante Bekavac.
U rubrici „Iz naših krajeva“ prof. Ivan Tironi u velikom stručnom serijalu o „Ogulinskim trgovima i ulicama“ predstavlja ulice Petra Preradovića, Augusta Šenoe i Trg dr. Franje Tuđmana. Zvonko Ranogajec predstavlja monografiju „Jospidol-mjesto i župa“ autora Franje Puškarića. Slijedi „Obiteljska stranica“ koja bilježi Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji, kao i Mozaik s pregledom više značajnih događaja tijekom proteklog razdoblja. ZOV odaje prigodnim tekstovima počast na preminule fra Vicu Blekića i mons. Jurja Petrovića. ZOV završava rubrikom „Mladi za mlade“ i bilježi nacionalni susret križara u Oštariama te uratkom učenika četvrtih razreda Prve opsnovne škole uoči proteklog Adventa. Zov donosi i više pjesama ogulinskih župljanki.

  Vijesti - Sve