Brušane: srebrena misa vlč. Nikole Turkalja

Srijeda, 16. 8. 2017.

Propovjednik je spomenuo osmi glavni grijeh u istočnim crkvama koji se zove tuga. Doista, tuga nas može blokirati, odvesti u očaj. Kršćanin, koji je dijete vječnosti, koji je Božji san i beskrajno voljen, ne može oboliti od tuge. Vlč. Nikola posvuda pronosi, svjedoči i živi radost. Zbog toga je voljen u svim župama gdje je radio. Unosio je nadu i radost svuda kud je prolazio. U pripremi ovog slavlja i mise sudjelovala je čitava župa. Posebno su se isticali mladi koji su vodili pjevanje, ministrirali, čitali. Sav se okupljeni narod ujedinio u zahvali Bogu za ovog dragog svećenika koji živi za druge. Na kraju mise to su ljudi i pokazali. Podarili su mu darove predstavnici svih župa, mladi su mu zahvalili toplim riječima i priredili mali koncert na kraju.

Drugi dio slavlja nastavljen je u dvorani pastoralnog centra. Ovdje su se pojavili biskup mons. Zdenko Križić, biskup u miru mons. Mile Bogović, kancelar mons. Marinko Miličević, časne sestre iz biskupije, gen. vikar mons. Tomislav Šporčić, gradonačelnik Gospića g. Starčević, mons. Čančar, preč. Zeba, vlč. Mišel Grgurić, vlč. Šimatović, don Kačunko...braća i sestre te rodbina vlč. Nikole...Biskupi, gradonačelnik, subraća svećenici izrekli su čestitke slavljeniku i zahvalili mu za plodni rad.

Vlč. Nikola Turkalj rođen je 16.11.1964. u Slunju u uzornoj kršćanskoj obitelji. U Slunju je završio Srednju školu i zaposlio se. Godine 1986. odlučio se za svećenički poziv. Zaređen je za svećenika 16.08. 1992. u riječkoj katedrali. Slavio je prvu misu u Karlovcu 23.08.1992. u franjevačkoj crkvi u progonstvu. Počeo je kao kapelan u Ogulinu, nastavio u Gospiću, župnik u Bilaju, Otočcu odakle prelazi u biskupiju gdje obnaša dvije važne službe: ekonom biskupije i voditelj Katehetskog ureda. Uz te službe vodi župe Smiljan, Trnovac, Brušane, Bužim. Uvršten je u zbor kanonika Senjskog kaptola.

Nikola T 2Nikola T 3Nikola T 4

  Vijesti - Sve