GOSPIĆ: Proljetna sjednica Prezbiterskog vijeća GS-biskupije

Ponedjeljak, 19. 4. 2010.

Ovom događaju prethodit će i niz drugih aktivnosti među kojima se ističu svečanosti u bivšim biskupijskim sjedištima (23. travnja u Senju i 30. svibnja u Modrušu, dok su na Krbavi i u Otočcu iste veće održane) za što će se tiskati prigodne knjižice s poviješću tih biskupija. Očekuje se i predstavljanje biskupijske monografije (25. svibnja u Gospiću i narednih dana u ostalim dekanatskim središtima). Najavljena je i proslava Dana hrvatskih mučenika na Udbini 11. rujna o. g. Očekuje se da će misu predvoditi vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.
Tu su i aktivnosti na nivou Riječke metropolije od kojih izdvajamo obilježavanje 10. obljetnice smrti nadbiskupa mons. Antuna Tamaruta (28. lipnja u Rijeci) i susret svećenika Riječke i Gospićke nad/biskupije s vjeroučiteljima iz Riječke metropolije (22. srpnja u Ogulinu).
Odlučeno je da naredna pastoralna godina bude Godina župne kateheze. O provedbi biskupijskog pastoralnog plana Vijeće je izvijestio mons. mr. Tomislav Šporčić, generalni vikar, a na rad biskupijskog Caritasa upozorio je vlč. Luka Blažević. Izvješće o raspolaganju vremenitim dobrima podnio je vlč. Nikola Turkalj.

  Vijesti - Sve