GOSPIĆ: Varaždinci ponovno u Lici

Petak, 9. 4. 2010.


Između dviju svetih misa, jedne u svetištu Majke Božje Krasnarske u Krasnu na Velebitu i druge na Udbini, posjetili su Caritas u Gospiću. Tu ih je uz ravnatelja Caritasa vlč. Luku Blaževića dočekao i mons. dr. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup i zahvalio im na svemu učinjenom na ublažavanju posljedica poplave u kosinjskoj dolini.
Biskup Bogović je pedesetak gostiju iz Varaždinske biskupije upoznao sa svojom mladom biskupijom koja ove godine slavi prvo desetljeće postojanja.
- Na svu sreću vi niste upoznali strahote ratnih stradanja u posljednjem ratu koji je na našem području donio mnogo tuge i bola. Na ovome području i u prošlosti je bilo velikih stradanja i zato je pokrenuta gradnja Crkve hrvatskih mučenika na Udbini, koja je zemljopisno središte Hrvatske. O ovome prostoru i u posljednjem ratu je ovisilo da li će biti ili neće biti Hrvatske. Ako pukne veza sjevera i juga tada nema niti Hrvatske – istakao je biskup Bogović.
Protiv suprotnih ideja treba se boriti na drugačiji način, pojasnio je Biskup, i dodao da je vrijedno iz ljubavi prema svome narodu i svojoj obitelji i umrijeti.
- To je kršćanska, ljudska i svakako hrvatska konstanta. Javnu zahvalnost za žrtve izražavamo gradnjom crkve na Udbini koja je već pod krovom. Prije nekoliko godina na misi je bilo deset tisuća ljudi, točno toliko koliko ih je i poginulo u jednom danu 9. rujna 1493. u legendarnoj krbavskoj bitki – rekao je Bogović. (Web: licke-novine.hr)

  Vijesti - Sve