Jako dobro prihvaćena tema olimpijade „Brak i obitelj u Božjem naumu“

Petak, 19. 2. 2016.

Biskup Bogović je sudionicima progovorio o temi olimpijade „Braku i obitelji u Božjem naumu“ da ono što je Božje to je i u našem naumu. Želimo da roditelji rješavaju vaše probleme i da budu stalno s vama, da se gledate licem u lice a ne da se dopisujete. Iako je znanje važno, još je važniji trud, želja i volja da što više spoznate o temi olimpijade, zaključio je biskup Bogović. Biskup je inače sve mentore i škole darovao svojim knjigama o povijesti biskupije, o Slunju, Gospiću i Ogulinu odnosno Modrušu.
Nakon provedenih pisanih testova, tombole i milijunka u obje kategorije pobijedile su ekipe iz Ogulina. Kod osnovnih škola pobijedila je Prva osnovna škola Ogulin mentorice Ivone Rendulić i učenika Marije i Jelene Galović, Nike Ćićak i Antonia Tonkovića, ispred Osnovne škole Slunj i Osnovne škole Perušić. Kod srednjih škola pobijedila Gimnazija Bernardina Frankopana iz Ogulina mentorice Ane Stipetić i učenica Doris Franjković, Lara Belančić, Mateja Franjković i Ana Gerovac ispred Srednje škole Slunj i Gimnazije Gospić.
U pauzi natjecanja sudionici olimpijade posjetili su župnu crkvu sv. Josipa gdje im je o povijesti ove župe kao i susjedne Široke Kule govorio župnik Luka Blažević dok je u novoj pastoralnoj dvorani župe prezentaciju oo istome predstavio vjeroučitelj Tomislav Klarić.

licki osik gimanzija b frankopana ogulinLO pobjednici 1osLO olimp2LO past dvorana

  Vijesti - Sve