Jubilarni 30. broj Mostova

Četvrtak, 24. 12. 2015.

Na početku Mostovi donose riječ biskupa Bogovića koji se osvrće na veliki jubilej u kome je on izdao knjigu „Slunjski kraj i njegova crkva“, nakon čega slijedi riječ urednika mons. Mile Pecića. Po dobroj uhodanoj shemi Mostovi donose katolički kalendar, shematizam katoličke crkve u svijetu i Hrvatskoj te popis svih biskupa Hrvata izvan domovine, njih 14. Slijede zatim astronomski i vremenski podatke za 2016. godinu te popis crkvenih blagdana i državnih praznika.
U rubrici „Dogodilo se minule godine“ Mostovi donose kroniku najvažnijih događaja u Slunju i susjednim župama kao i događaje značajne za cijelu biskupiju i šire. U rubrici „Događaji koje ćemo pamtiti“ bilježi se proslava Dana hrvatskih mučenika na Udbini te Drugi nacionalni susret obitelji na Trsatu. U rubrici «Naša razmišljanja» Mostovi donose niz tekstova i promišljanja urednika mons. Pecića o životu, položaju kršćana kod nas i u svijetu te ostalih teoloških analiza.
Glavni dio Mostova je prikaz kronika župnih zbivanja za Slunj, Blagaj, Cvitović, Lađevac, Cetingrad, Rakovicu, Drežnik ,Vaganac i Zavalje. U rubrici «Iz povijesti» donosi se članak o žrtvama Drugog svjetskog rata i poraća iz pera Ivana Dujmovićas te razmišljanja Dragana Vickovića. Slijedi rubrika Preporučujemo knjige te kutak humora pod nazivom „Nasmijmo se “.

  Vijesti - Sve