Kolaudacija orgulja za CHM

Četvrtak, 28. 1. 2016.

O novim orguljama okupljenima se potom obratio graditelj orgulja Anton Škrabl, iz Rogaške Slatine koji je u izradi orgulja surađivao s mons. Jerneićem ugradnjom svih metalnih dijelova. On je istaknuo da, kad bi mu to mogućnosti dozvoljavale, mons. Jerneić bi sve sam napravio. Zahvalio je na povjerenju i suradnji te izrazio divljenje upornosti i ljubavi koju mons. Jerneić ima prema orguljama i njihovom stvaranju.
Prisutnima su se obratili biskup gospićko-senjski mons. Mile Bogović koji je istaknuo da je riječ - hvala, premala za ono što je mons. Jerneić učinio izradivši ove orgulje, a zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić ukazao je na snagu ideje i vjere naglasivši da nikad ne smijemo odustajati ni kad nam se čini da je nešto nemoguće, jer ako se čovjek osloni na Boga, sve je moguće. Čestitao je mons. Jerneiću i suradnicima na velikom pothvatu, zahvalio svim donatorima te poželio u budućnosti izgradnju novih orgulja.
Na kolaudaciji su svojim izvedbama sudjelovali orguljaši Josip Meštrić, Javor Valjak i Hvalimira Bledšnajder te pjevanjem vlč. Niko Luburić, a na kraju je na svojim trećim orguljama zasvirao i sam graditelj mons. Jerneić skladbu Fala koju su svi popratili svojim pjevanjem.

Kolaudaciji završene I. faze orgulja, prisustvovali su zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, generalni tajnik HBK-a mons. Enco Rodinis, biskup gospićko-senjski mons. Mile Bogović, biskup šibenski mons. Ante Ivas, novoimenovani vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij u miru mons. Juraj Jezerinac, pomoćni biskupi zagrebački mons. Valentin Pozaić, mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski te brojni drugi uzvanici, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije. (IKA)

  Vijesti - Sve