Krčki biskup Valter Župan predvodio proslavu blagdana Uzvišenja Sv. Križa u Ogulinu

Nedelja, 14. 9. 2014.

Ukazujući na teološki i simbolički značaj križa, biskup Župan je podsjetio da ljudska povijest oduvijek nudi dva puta i istine sudbonosne za život ljudi. One su sadržane u dva stabla. Jedno je stablo s kojeg je čovjek jeo unatoč Božjoj zabrani, a koje nudi spoznaju dobra i zla. Bog je ljudima dao besmrtnost, no njihova odluka o preokretanju Božje granice ih je odvela u drugom smjeru. Drugo je stablo poslušnosti Bogu. Pred nama je odluka okretanja prema Adamovom stablu punom lažnim obećanja i zamamnosti koje je ugodno za oči i poželjno za jelo, no koje donosi u konačnici otrov i smrt ili prema Božjem stablu, istaknuo je biskup Župan. Svima nama danas može pomoći samo jasni zaokret u kome ćemo odbaciti nemoral i protuprirodne stvari koje nam se nude kao što je ubijanje nerođene djece ili istospolni brakovi te Božje istine koja je stalna i vječna.
Misu je liturgijskim pjevanjem uzveličalo HPD Klek i veliki župni zbor pod ravnanjem Lidije Stipetić i s. Pankracije te uz orguljsku pratnju prof. Slavka Barčića kao i maestra Josipa Magdića. Na misi su nazočili karlovački župan Ivan Vučić, gradonačelnik Ogulina Jure Turković sa zamjenicima Tonom Radočajem i Željkom Stipetićem kao i predsjednikom gradskog vijeća Milanom Sabljakom.
Krčki biskup Župan koji je i predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj održao je u popodnevnim satima susret s predstavnicima obiteljske zajednice.

og-krizeva-procesijog-krizeva-vjerniciog-povijesne-postrojbeog-krizeva-svecenici

  Vijesti - Sve