Modrave - ljetni kamp za mlade

Ponedjeljak, 7. 8. 2006.

Uvijek nasmijani animator. Modrave, vlasništvo šibenske biskupije, prekrasno su mjesto za ljetovanje pod šatorima. Daleko od svake buke i vreve kakvu poznajemo iz turističkih centara. To je mjesto manualnog rada, molitve, učenja u grupama, susreta i međusobnog upoznavanja mladih katolika iz cijele Hrvatske. Duhovno-rekreacijski program uz o. Luku Rađu, DI, osmislili su mladi SKAC-a (steudentskog katoličkog centra) iz Zagreba koji redovito provode i programe osposobljavanja animatora iz redova tih istih mladih posjeitelja.

Uspješnost ovog programa nalazimo i u podacima da oko polovice mladih dolazi već drugu, treću ili četvrtu godinu. U razgovorima se također moglo saznati da mladi ne dolaze ovdje samo da bi negdje bili na moru, jer će dio njih otići ili je već bilo negdje na ljetovanju. Ovdje su, po njihovim riječima, zbog duhovnog aspekta ovog “robinzonskog” ljetovališta i duhovnog rasta. Dolaze da bi se odmorili od buke gradova u kojima žive i turističkih centara, da bi upoznali istomišljenike uz fizički rad na krčenju maslinika, pripremanje dnevnih obroka hrane, uređivanje kampa i uz večernje debate na katehezama pod vodstvom animatora. Da u trenucima odmora zapjevaju uz gitare, sami osmisle i izvedu večernji kulturni program (skečevi i grupne igre) i igraju se u vodi i na kopnu u isključivo muško-ženskim ekipama.

Nadajmo se da će ovaj projekt, i njemu slični, opstati pod hrvatskim nebom i da će nadalje evoluirati prateći stvarne potrebe mladih za njihov duhovni rast i tjelesno zdravlje.

  Vijesti - Sve