Nedjelja Caritasa u katedrali

Nedelja, 16. 12. 2018.

Biskup Bogović na početku je izrazio zahvalnost ravnatelju Caritasa Gospićko-senjske biskupije Luki Blaževiću kao i djelatnicima, voditeljici ureda Kati Matanić i djelatnicima Juri Brkljačiću i Katarini Horvatović Pavičić na svemu onom što su protekle godine činili za sve korisnike i potrebite na prostoru biskupije. Biskup je izrazio zahvalu i brojnim volonterima u svim župama koji su bili otvoreni za potrebite obitelji.

Bez Crkve i Caritasa budućnost mnogih bila bi neizvjesna a na nama je da u srcu prepoznamo takve, baš kao što je na tom tragu i Krist odgajao apostole. Pred godinu dana bili smo na sahrani začasnog kanonika Senjskog kaptola vlč. Johannesa Regnera iz Graza koji je svojim radom i djelovanjem tijekom i nakon rata kružio od župe do župe pomažući u novcu i ostalim dobrima potrebite te nas je sve zadužio. Sve što je imao a također i osiguravao od Caritasa u Njemačkoj i Austriji dijelio je ovdje. Po tome je on poučan primjer kako treba djelovati karitativno u Crkvi.
I naši roditelji koji su živjeli u siromaštvu imali su osjećaj za siromašne, dok današnja generacija to ne zna. Tu školu treba izučiti, zaključio je svoje obraćanje biskup Bogović.

Nakon mise biskup Mile Bogović održao je u prostorijama biskupijskog Caritasa primanje za predstavnike 10 obitelji s prostora Gospićko-senjske biskupije koje je Caritas ove godine odabrao kao najpotrebitije, te im je uz čestitku uručena i novčana pomoć . Susretu s predstavnicima obitelji iz Ogulina, Senja, Slunja, Gračaca, Donjeg Lapca, Ličkog Novog, Ličkog Osika i Sv. Roka nazočili su ravnatelj Caritasa Gospićko-senjske biskupije preč. Luka Blažević, voditeljica caritasova ureda Katica Matanić sa suradnicima, župnik Gospića Mario Vazgeč te tajnik i kancelar biskupije Mišel Grgurić.
Ravnatelj Luka Blažević je poručio nazočnima da Caritas djeluje cijele godine kada pomaže potrebite obitelji. Crkva posjeduje to oko koje uočava one krhke i olakšava im patnje. Biskup Bogović je uručujući novčane darove sa svakim vjernikom razmijenio par riječi i unio im optimizam u njihove sudbine. Svi su se zadržali na kraćem domjenku.

gs ned caritasa biskup bogovicgs ned caritas daruje obitelji

  Vijesti - Sve