Nedjelja Dobrog Pastira u Senju proslavljena s bogoslovima Riječke teologije

Nedelja, 11. 5. 2014.

Na početku misnog slavlja župnik je prisutnim vjernicima predstavio bogoslove, koji su se odazvali pozivu za duhovno zvanje budućeg svećenika. U propovijedi župnik je vjernicima pojasnio iz pročitanog evanđelja Božju riječ u kojoj se Isus objavljuje kao Dobri Pastir, koji ide pred ovcama i život daje za svoje ovce.

Nastavio je: "Ovce idu za pastirom jer poznaju njegov glas, idu za njim i kad ga ne vide. Isus koristi za sebe i sliku vrata, time poručuje da on nije samo običan pastir nego i vrata, kaže "tko god u ovčinjak ne ulazi na vrata, nego negdje drugdje preskače, kradljivac je i razbojnik a tko na vrata ulazi pastir je ovaca, tome vratar otvara i ovce slušaju njegov glas, ja sam vrata kroz me tko uđe spasit će se." U nastavku vjernicima je naglasio lijepu poveznicu dviju slika, Isus nije običan pastir, nego i vrata, onaj tko prolazi kroz njega taj se spašava, on je Spasitelj koji ponizno dolazi nama.
Zaključio je: "Dobri Pastir – Isus, poznaje i poziva svaku ovcu po imenu, svakome od nas upućuje poziv, također među nama bira i one koji će u njegovo ime biti pastiri, tako je i pozvao ove mlade ljude koji su se odlučili za svećenički poziv i koje preporučujemo u Vaše molitve da slijede glas koji ih je pozvao u svećeničku službu u kojoj će biti sluge a ne gospodari."


Na kraju misnog slavlja bogoslovi su se pojedinačno predstavili prisutnim vjernicima, ispričali su o tome kako su i kada osjetili taj glas-poziv koji ih je pozvao da se opredjele za svećeničku službu. Također su upoznali vjernike sa onim što se od njih očekuje kroz studij Bogoslovije.
Nedjeljno misno slavlje uveličalo je i jedno krštenje.

Središnje nedjeljno misno slavlje predvodio je župnik dr. Richard Pavlić, a oko oltara služili su bogoslovi i ministranti dok je liturgijsko pjevanje predvodio katedralni zbor sv. Cecilije uz pratnju na orguljama gospodina Milana Dučića, a pod vodstvom gospodina Ivana Prpića.

senj-dobri-pastir2

  Vijesti - Sve