Obilježena 20.obljetnica 133.otočke brigade HV

Srijeda, 19. 10. 2011.

133. Brigadu su činili 3. pješačka bojna, mješoviti divizion, artiljerijski divizion, protuzračna obrana, inženjerijska satnija, mješovita oklopna satnija, izviđačko-diverzantski vod, vod …

Od osnutka 19. listopada 1991. do demobilizacije u listopadu 1995. godine kroz 133. brigadu HV-a prošlo je više od pet tisuća vojnika iz Gacke, Like, Primorja, otoka i Zagreba.

U 10,30 sati služena je Misa zadušnica za sve poginule iz 133.Brigade HV u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu, a predvoditelj euharistije bio je mons.Tomislav Šporčić uz asistenciju don Jure Ladišića.

U svojim razmišljanjima mr.Šporčić je čestitao na obrani i Danu brigade svim zapovjednicima te lokalnom političkom vodstvu, te kazao da nastojimo činiti volju Božju i provoditi njegove zakone. Danas molimo za Domovinu kada se spominjemo ovakvih događaja. Domovina je naš dom, naša obitelj. Bez domova nema Domovine i nema obitelji, a ovo je prigoda da se molimo za naše domove i obitelji. Kada je u pitanju obrana naših obitelji ujedinimo se u ovo vrijeme kada je obitelj dosta napadana. Obitelj, Domovina i Crkva je osobni identitet svakog vjernika.

  Vijesti - Sve