Odbor za proslavu Dana hrvatskih mučenika na Udbini

Utorak, 30. 6. 2015.

Misnom slavlju će prethoditi križni put s Krbavskog polja i crkve sv. Marka Groba a predvoditi će ga fra Miljenko Stojić uz sestre milosrdnice, čija predstavnica s. Veronika Popić će i ove godine prinijeti svijeću u procesiji. Nakon mise koju će od 11 do 13 sati prenositi HTV bit će i nastup crkvenog zbora i klape s Brača pod vodstvom Stipe Vrandečića. Povodom Dana hrvatskih mučenika tiskat će se plakat i kalendar, a o detaljima će se sve čuti na konferenciji za tisak koja će se održati 21. kolovoza u 11 sati u Gospiću.

 Sastanak je održan pod predsjedanjem gospićko-senjskog biskupa mons. dr. Mile Bogovića uz radno vodstvo predsjednika Odbora mons. mr. Tomislava Šporčića kao i članova odbora, župnika i dekana udbinskog i čuvara svetišta Crkve hrvatskih mučenika mons. mr. Tomislava Rogića, ekonoma biskupije vlč. Nikole Turkalja zaduženog za ekonomsko tehnička pitanja, Ivana Prpića Špike koji je uz mons. Šporčića zadužen za liturgijsko-glazbeni dio, Zvonka Ranogajca zaduženog za medijsko-promidžbeni dio a na sastanku je prisustvovao i kancelar biskupije mr. vlč. Marinko Miličević.
Nakon pozdrava biskupa Bogovića kancelar Marinko Miličević je pročitao zapisnik s prošlogodišnjeg sastanka nakon čega su dani naglasci na prošlogodišnje slavlje uz prijedloge za ovogodišnju proslavu.

  Vijesti - Sve