Proljetna sjednica dekana

Ponedjeljak, 25. 2. 2019.

Naime, hodočašće ne smije biti improvizacija nego dobro pripremljeno. A hodočašće iz svih šest dekanata  krenulo bi u subotu 27. travnja. Misa bi u katedrali bila u 11 sati. Hodočasnici bi sudjelovali u pjevanju, molitvi vjernika (svaki dekanat jedanu nakanu), u prinosu darova. Također bi svaki dekanat prinio dar u košari. Pjevala bi se Peranova misa. Dakako da očekujemo mnoge u narodnim nošnjama. Očekujemo također dolazak vjernika iz Zagreba koji su vezani za ovih šest dekanata: Gospić, Udbina, Otočlac, Senj, Ogulin i Slunj. Znamo da su mnogi u Zagrebu organizirani u razne udruge, klubove…Ovo je prilika da susretnu svoje mještane ili rodbinu i podijele radost susreta.

Nakon Zagreba hodočašće bi krenulo u Krašić gdje je predviđen dolazak u 16 sati. Ovdje bi pogledali sobu u kojoj je kardinal Stepinac preminuo u kućnom zatvoru i župnu crkvu.

Druga točaka je bila korizmeno hodočašće na Udbinu 30.03.2019. Ovaj bi put hodočastili svi dekanati. Križni put po običaju počeo bi u 10 sati od polja (crkve sv. Marka) do svetišta gdje bi bilo misno slavlje.

                                                                                                              mons. Mile Pecić

  Vijesti - Sve