Saborsko - 22. godina tužnog sjećanja

Utorak, 12. 11. 2013.

Ceremonija polaganja cvijeća i paljenja svijeća počela je kod spomen obilježja žrtvama Domovinskog rata po izuzetno hladnom vremenu.

Odavanje počasti stradalima teklo je mirno i dostojanstveno, poredani u dugu kolonu išli su jedni za drugima zastajući na tren pred "ranjenom golubicom" simbolom stradanja u Domovinskom ratu, klanjajući se žrtvama. Ime po ime svake žrve, godinu rođenja i način stradavanja (poginuo, ubijen) čitala je Kata Sertić taj dugi, dugi popis pedeset i jedne žrtve. Minutom tišine još jednom su svi nazočni odali počast nevinim žrtvama. Molitvom odriješenja grijeha koju je predmolio biskup dr. Mile Bogović završen je ovaj dio ceremonije.

Nakon ceremonije polaganja cvijeća i paljenja svijeća u crkvi je uslijedila sv. misa koju je u čast svih stradalih predvodio biskup dr. Mile Bogović uz koncelebraciju svećenika iz ogulinskog dekanata. Na kraju mise svima nazočnima se obratio načelnik Općine Saborsko Marko Bićanić s riječima zahvale svim nazočnima, a posebno gostima koji su na današnji dan došli u Saborsko odati počast stradalnicima Domovinskog rata. Obilježavanje Dana pada Saborskog, nakon sv mise, nastavilo se u školi gdje je priređen domijenak i izložba ratnih fotografija.

Više fotografija na www.saborsko.net

  Vijesti - Sve