Stjepanje u Ogulinu sa svećenicima dekanata i biskupom

Petak, 26. 12. 2014.

Komentirajući proglas HBK uoči sutrašnjih predsjedničkih izbora biskup je istaknuo potrebu glasovanja prema zovu savjesti ali i potrebi da se sagleda koji će kandidat pomoći narodu i služiti mu a ne me se rugati. Sv. Stjepan shvatio je svoj život samo kao služenje po čemu nam je inspiracija da služimo bližnjima. Vezano uz godinu evanđelja u biskupiji biskup je kroz simbol procesijskog križa iz Sakralne baštine Senj starog 600 godina u čijem je središtu janje okruženog simbolima evanđelista kazao da Isus kao janje služi i žrtvuje se za drugoga. Ako želimo ići Božjom navigacijom, najbolji je signal u župnoj zajednici i osobnoj molitvi, zaključio je biskup Bogović.

Biskup je zatim progovorio o novom predstavljanje Boga ljudima, jasnije očitovanom od prijašnjega, u kome svatko može shvatiti kakav je on prema nama. No, postoji u svijetu zloća koja ne govori dobro nego krivo o Bogu. Ona započinje već s prvim čovjekom kome dolazi Napasnik i predstavlja mu Boga koji čovjeku ne želi dobro, koji mu je zavidan.
Drugi je krivi ili loši govor o Bogu da je on nezainteresiran za čovjeka, da je on daleko u svojim visinama. Treći krivi govor o Bogu jest da on i ne postoji. Taj je govor u naše vrijeme dosta prisutan. Rođenjem Sina Božjega u tijelu, Bog se najbolje sam predstavlja tko je on i kakav je u odnosu prema čovjeku.

Gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović tradicionalno je u božićnom vremenu na blagdan Stjepanje u večernjim satima pohodio Ogulin kao jedan od dekanatskih središta u biskupiji te predslavio svečanu misu u nazočnosti stotine vjernika među kojima gradonačelnika Jure Turkovića i zamjenika Tone Radočaja. Uz biskupa su koncelebrirali župnik i dekan ogulinski vlč. Robert Zubović i svećenici župa ogulinskog dekanata Glazbom je misu animirao veliki župni zbor uz vodstvo s. Pankracije i uz orguljsku pratnju prof. Slavka Barčića.

og-stjepanja2og-stjepanja3

  Vijesti - Sve