Volonterke Opus dei pomažu potrebitima u Lici i Krbavi

Srijeda, 31. 7. 2019.

Volonterke Opus dei pomažu potrebitima u Lici i Krbavi

Petnaestu godinu za redom volonterke u organizaciji Kulturnog centra Harmica, odbora za aktivnosti mladih i Opusa dei a u suradnji s Općinskim društvom Crvenog križa Korenica boravili  su na prostoru Gospićko-senjske biskupije od 22. do 26. srpnja pomažući lokalnom stanovništvu. Ove godine na Udbini u Osnovnoj školi Kralja Tomislava boravile  23 volonterke iz Francuske,Češke i Španjolske na čelu s voditeljicom, Španjolkom Pilar Berian  pomagale su potrebitima, ponajviše ljudima treće životne dobi  na prostoru Udbine, Korenice, Bjelopolja i Plitvica. 

Kako ističe voditeljica Španjolka Berian na vrlo dobrom hrvatskom jeziku,  u dopodnevnim  satima pomagale su starijim osobama, u čišćenju i pospremanju kuća, ličenju, pripremanju drva ali i druženju koje je starijim ljudima najznačajnije. U popodnevnim satima održavale su radionice za djecu u školi Kralja Tomislava za uzrast od predškolske dobi pa do osmog razreda. Volonterke su održavale radionice za izradu maski, plesne radionice i one rekreativne. U večernjim satima za volonterke koje su vjernice održavao se i duhovni dio.  O dobrim iskustvima s volonterkama govori i predsjednica Općinskom društva Crkvenog križa Korenica Anita Ugarković. U suradnji s nama koji ukazujemo na potrebitije od Željave i Ličkog Petrovog Sela, pa do Plitvica i Bjelopolja, djevojke ih obilaze i uz pomoć upućuju im toplu riječ.

            Volonterke Opus dei-a postale su tijekom zadnjeg desetljeća neizostavni dio ljeta na Krbavi i Lici na čiji smiješak, pomoć i toplu riječ željno očekuju stari i nemoćni ljudi sjevernog dijela Like i Krbave     

 

Zvonko Ranogajec

  Vijesti - Sve