Završena kanonska vizitacija Gospićkog dekanata

Srijeda, 7. 6. 2006.

Da bi stekao cjelovitu sliku o stanju župe biskup je razgovarao s pripadajućim župnikom, ali i obišao crkvene objekte, susreo se s župnim vijećima, te prema mogućnostima i s vjernicima nakon svete mise. Vjernicima je pružena mogućnost da s biskupom nasamo razgovaraju. Na više mjesta biskup se susreo s upravama škola i općinskim odnosno gradskim poglavarstvima.

Završavajući ovogodišnji pohod svetom misom u 19.00 sati u gospićkoj crkvi biskup je istakao: „Izvijestit ću Svetoga Oca o znatnom napretku vjerske slobode na ovim područjima nakon uspostave samostalne države. Prije, naime nije bilo moguće da jedan biskup dođe u školu i sastane se sa ravnateljstvom i nastavnicima, a pogotovo da posjeti općinsku ili gradsku upravu. U ovom pohodu, ja sam se u prijateljskom ozračju sastajao i s jednima i drugima.“

Biskup svakih pet godina zajedno s ostalim biskupima iz Hrvatske ide u Rim obaviti službeni pohod „na pragove Apostola“ („ad limina“) i podastire Svetom Ocu izvještaj o svojoj biskupiji. Izvještaj sačinjavaju podaci o vjerskom i inom stanju na biskupijskom području. Odlazak u Rim ove godine predviđen je 2. – 12. srpnja.

  Vijesti - Sve