Župa Sinac slavila svoga zaštitnika sv. Iliju i podjeljivanje sakramenta potvrde

Četvrtak, 20. 7. 2017.

Isus nam je svima bio i ostao pobjednik, nije imao oružane suradnike i nije kažnjavao neprijatelje već je opreko svojih učenika širio evanđelje praštanja. Mi stariji znamo kako su se ponašali pobjednici 1945, no oni nam nisu uzor već Krist pobjednik. Isto kako rijeka Gacka od svog izvora silazi u ponor a onda u beskrajna prostranstva mora, tako i Isus izlazi kao pobjednik u slavlju Presvetog Trojstva. Budimo ponosni na svaku kap znoja i krvi koju prolijevamo za bližnje uz Božju navigaciju i darove Duha Svetoga, poručio je biskup krizmanicima te istaknuo lik sv. Ilije kao sveca koji se zalagao da Bog bude čašćen, unatoč tome što su ga progonili. Junački se držao Božjeg puta i zapovjedi i onda kada mu je život bio ugrožen.

Biskup je na kraju istaknuo paralelu sa srednjovjekovnim vitezovima koji su gajili vrline pravde i zaštite ugroženih, što je odlična poruka današnjih dužnosnicima kada dođu ili siđu s funkcije. Viteške vrline potrebne su nam i danas rada morala u društvu, zaključio je biskup Bogović.
Koncelebriralo je 13 svećenika među kojima domaći župnik vlč. Stanko Smiljanić, kao i dekan otočki i generalni vikar biskupije mons. Tomislav Šporčić , slunjski dekan mons. Mile Pecić i udbinski preč. Stipe Zeba. Liturgijskom glazbom misu je uzveličao župni zbor pod vodstvom s. Cecilije Pleša, a sakrament sv. potvrde primilo je 10 krizmanika, 5 iz Sinca, 3 iz Vrhovina i dvoje iz Ramljana.

sinac zastitnik i krizmasinac zastitnik i krizma c

  Vijesti - Sve