Župljani Dabra slavili patrona

Četvrtak, 29. 9. 2011.

Nakon ovih riječi i slijepcu bi moralo biti jasno zašto su znanost, kultura i mediji danas naglašeno ateistički i antikršćanski orijentirani. Papa nije izričito rekao da su ta područja ljudske djelatnosti izravno pod utjecajem Sotone, ali nam Sv. pismo na mnogo mjesta pomaže razumjeti zašto je Antikrist otvoreno usmjeren protiv Krista i njegovih učenika.

Jer “sveci” modernog vremena postali su sportaši, pjevačice, glumci i manekenke. Oni su zapravo i jedini uzori većini mladih. Idoli su vještom reklamnom kampanjom podvaljeni umjesto ideala. Zato je mladima mnogo poznatiji npr. Ronaldo nego Ivan Merz, Shakira nego Majka Terezija, a malo njih će se u subotu na koncertu Britney Spears sjetiti da je tada i spomendan Sv. Male Terezije. Međutim, kad bi mladi bolje upoznali život svetaca vidjeli bi da su npr. Franjo Asiški, Nikola Tavelić, Maksimilijan Kolbe, kardinal Stepinac i toliki drugi, mnogo privlačniji od raznih razvikanih globalnih snagatora ili ljepuškastih lutaka. Jer nije “faca” onaj što se spušta niz vodeni tobogan, već je junak tko uzvodno pliva!

Samo je Evanđelje siguran temelj za budućnost svijeta, a ne nikakav antiterorizam! Kristova lađa, tj. jedna, sveta, katolička i apostolska Crkva jedino je sigurno plovilo po današnjem hrvatskom i globalnom uzburkanom moru našega života. Krenimo naprijed s nadom, rekao nam je Papa. To znači da ne smijemo u strahu stajati u mirnoj luci, nego moramo hrabro veslati jer imamo moćnoga zaštitnika – Sv. Mihaela pobjednika. Molimo ga svaki dan, kako su stoljećima molili naši stari: Sv. Mihovile arkanđele, brani nas u boju protiv đavla paklenoga, čuvaj nas od zasjeda neprijateljskih! 

  Vijesti - Sve