bener

Božićni broj Svjetionika

senj svjetionik 18(Senj, 27.12.2018.) - Uoči Božića iz tiska je izišao novi, 26. broj glasila župe Uznesenja BDM iz Senja, Svjetionika koja već 18 godina za redom izdaje svoje glasilo. Senj, nekadašnje biskupijsko središte preko ovog periodnog glasila prati zbivanja u Senju i župama Senjskog dekanata. List uređuje vjeroučiteljica Franciska Butković i uredništvo u sastavu župnik dr. Richard Pavlić, Branka Šolić, Blaženka Ljubović, Radica Turina, Ana Vukelić, Davor Prpić, Ivan Prpić i Ana Tomljanović. Ovaj broj ima nakladu od 800 primjeraka, na naslovnici je ovogodišnji đakon iz Senja Josip Tomljanovuivć i biskupa Zdenko Križić a na posljednjoj ovogodišnji krizmanici i prvopričesnici.


U uvodnom tekstu glavna urednica Svjetionika Franciska Butković razmišlja o božićnom vremenu kroz simboliku adventskog vijenca i svijeća, dok biskup Zdenko Križić prenosi poruku za Božić 2018. i Novu godinu 2019. Svoju riječ predstavlja i župnik Senja dr. Richard Pavlić koji govori o duhovnim zvanjima. Intervju s ovogodišnjim đakonom obavlja župni vikar Senja Nikola Prša a o hodočašću u Šibeniku izvještava Ivan Prpić. Svjetionik zatim donosi niz likovnih i literarnih radova s vjerskom tematikom učenika senjske osnovne i srednje škole kao i prikaz zbivanja u župi Senj.
Biskup Mile Bogović donosi detaljni prikaz o župi Sv. Jurja povodom 700. obljetnice prvog spomena ovog naselja. Blaženka Ljubović donosi više priloga povijesne tematike. Svjetionik donosi i prikaz župnih zbivanja Senjske Drage, Krivog Puta i Vratnika, župna statistika spomenutih župa kao i raspored liturgijskih slavlja u božićno vrijeme te raspored blagoslova obitelji.

Tags: Senj, Svjetionik

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice