Misnice i štole za SHKM

Petak, 26. 4. 2024.

Misnice i štole za SHKM

Gospićko-senjska biskupija domaćin je 12. Susreta hrvatske katoličke mladeži koji će se pod geslom „Raduj se za svoje mladosti“ (usp. Prop 11,9) održati u Gospiću u subotu 4. svibnja 2024. godine. Za ovu prigodu Odbor za liturgiju dao je u radionici misnog ruha Paramenta, vlasnice Milke Drvenkar, izraditi misno ruho s motivima 12. SHKM-a u Gospiću.

Ukupno je izrađeno 83 misnice kojima će se na misnom slavlju služiti biskupi, provincijali i povjerenici za mlade te 2 dalmatike za đakone. Misnice su bijele boje a na sredini se nalazi stilizirani logotip 12. Susreta hrvatske katoličke mladeži u Gospiću koji tvori jedan buket u kojemu se krije križ koji ovom simbolu daje jednu dodatnu mističnost i snagu.  Logotip ima centar u kojeg se sabiru sve „latice“ i „kapi“ što simbolizira Susret. Latice koje su u izvornom logotipu crvene, bijele i plave boje na misnici su istaknute zlatnom, bijelom i srebrenom bojom, a Velebitska Degenija žute je boje i u ovom logotipu je najmanji i najmlađi cvijet kao simbol na svakog pojedinca okupljene Mladeži. Ako je Krist skriven u dnu logotipa u žrtvi i križu, a pojedinac na vrhu u Degeniji, povezuju ih sakramenti u simbolu vode i čistoće i u simbolu ljiljana.

Također, za svećenike koncelebrante izrađeno je 350 štola bijele boje na kojima je u dnu istaknut stilizirani logotip kao i na misnici, a iznad logotipa prema vrhu pruža se zlatna stabljika sa žutim cvjetovima Velebitske degenije (endemske vrste koja raste na Velebitu) koji općenito predstavljaju simbol Like i Hrvatske, a svaki pojedinačni cvijet na zlatnoj stabljici predstavlja okupljene mlade na SHKM-u i njihov duhovni rast prema Bogu. Svaki svećenik dobit će štolu na poklon.

Također, za ovu prigodu obrt za proizvodnju keramike KERAMIKANOVA, vlasnice Katarine Lamza Osterman, izradio je 100 keramičkih posuda – ciborija u kojima će se posvetiti hostije za dijeljenje pričesti.

Galerija fotografija

Misnice i štole za SHKM
Misnice i štole za SHKM
Misnice i štole za SHKM
 
  Vijesti - Sve