bener

Bogoslovi i poglavari Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa iz Sarajeva slavili svetu misu senjskoj katedrali Uznesenja BDM

sa-bogoslovi4(Senj, 2.5.2014.) -Na proputovanju kroz grad Senj za Rijeku gdje se održava V Kongres bogoslova hrvatskog govornog područja od 2. do 4. svibnja 2014. tridesetak bogoslova sa svojim poglavarima iz Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa posjetili su Senj i senjsku katedralu Uznesenja BDM u kojoj su slavili svetu misu u zajedništvu s domaćinom, senjskim župnikom dr. Richardom Pavlićem, koji ih je ugostio.

Župnik je na početku svete mise pozdravio drage goste i zaželio im dobrodošlicu, a nakon misnog slavlja upoznao ih je s bogatom poviješću senjske katedrale BDM i Župe.
Nakon ručka bogoslovi i njihovi poglavari predvođeni domaćinom, gospodinom župnikom Pavlićem, imali su priliku detaljnije upoznati bogatu kulturno-povijesnu baštinu grada Senja, tako što su posjetili muzej Sakralne baštine, gdje ih je voditeljica, gospođica Milena Rogić upoznala s bogatom sakralnom baštinom Senja, zatim Gradski muzej Senj i ponos grada Senja, na daleko poznatu tvrđavu Nehaj, gdje ih je ravnateljica Gradskog muzeja, Blaženka Ljubović, upoznala sa spomeničkom baštinom o kojoj Muzej brine kao i s bogatom poviješću Grada i Tvrđave.
Zahvalni smo bogoslovima i njihovim poglavarima što su nam ukazali čast i u program putovanja od Sarajava do Rijeke uz Udbinu i CHM, uključili i grad Senj tj. senjsku župu Uznesenja BDM. Nadamo se da su dolaskom u Senj i obilaskom Grada i njegovih kulturnih spomenika, bolje upoznali bogatu sakralnu i profanu baštinu našeg Grada i obogatili svoja saznanja o Senju - sjedištu senjske biskupije i biskupa te gradu glagoljice, književnika, pjesnika i uskoka.
Na kraju uz srdačne pozdrave zaželjeli smo bogoslovima ustrajnost na putu prema svećeničkom pozivu a njihovim poglavarima uspjeh u obavljanju odgovorne duhovničko-odgojiteljsko-svećeničke službe.

sa-bogoslovi3sa-bogoslovi2sa-bogoslovi

Tags: Senj, bogoslovi, Vrhbosanska, muzej

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice