54. broj ZOV-a

Srijeda, 19. 4. 2017.

U svom uvodniku dekan Zubović ističe brojne aktivnosti protekle godine od kojih su najznačajniji izbor novog gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića, novog šibenskog biskupa, a dugogodišnjeg ogulinskog župnika Tomislava Rogića kao i posjetu Ogulinu na Cvjetnicu apostolskog nuncija Alessandra D Errica. U rubrici „Navješćivati i odgajati“ donosi se poruke gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića za Katehetsku nedjelju, Božić i Bogojavljenje, kao i nekoliko izdvojenih poruka pape Franje.

Rubrika „ Vijesti iz biskupije“ donosi niz tekstova glavnih događaja na biskupijskog razini od Uskrsa prošle godine pa do preduskrnog vremena ove godine iz pera Zvonka Ranogajeca i Mile Pecića. Posebno se predstavljaju sa životopisima novi Gospićko-senski biskup Zdenko Križić i šibenski biskup Tomislav Rogić. Središnja je rubrika ZOV-a „Vijesti župa Ogulinskog dekanata“. Najopširnije su vijesti iz župe sv. Križa ili Ogulin I dok Ivanka Turković piše o „radosti naših pastoralnih susreta i druženja“. Fra Petar Grubišić prenosi vijesti iz župe župe bl. Alojzija Stepinca ili Ogulin II, dok iz Zagorja i Modruša vijesti prenosi župnik dr. Željko Blagus. Bivši župnik fra Slavko Antunović donosi zbivanja iz župa Plaški i Saborsko a Marinko Vladić iz Lešća na Dobri , Trošmariji i Lipi na Dobri. Vijesti iz župe Josipdol donosi vlč. Petar Šporčić, iz Generalskog Stola i Mrežničkog Bresta Ante Jozo Ramić a iz Tounja i Kamenice fra Ante Bekavac i Martina Jarnević.

U rubrici „Iz naših krajeva“ prof. Ivan Tironi u velikom stručnom serijalu o „Ogulinskim trgovima i ulicama“ predstavlja Strossmayerovu i Mažuranićevu ulicu. Franje Puškarić donosi tekst o „Ogulinskim žrtvama Drugiog svjetskog rata i poraća u Hrvatskom martirologiju. Slijedi „Obiteljska stranica“ s tekstovima Renate Vojvodića a u rubici Mozaik Marija Magdić piše o Družbi sestara Presvetog Srca Isusova u Ogulinu, dok Milikica Trninić piše o HPD Kleku u gradu i župi. Vesna Vuković donosi tekstove u rubrici „Mladi za mlade“ koji govore o bogatim aktivnostima mladih protekle godine. Zov donosi i vipše pjesama ogulinskih župljanki kao i tekst dr. Stjepana Šterca o problematici iseljavanja.

  Vijesti - Sve